Nova vest
Košarka

Ponedeljak, 22.03.2010.

16:52

Rašić: "Ne plaši nas puna dvorana"

Košarkaši Partizana nalaze se u Izraelu gde ih u utorak očekuje prvi susret četvrtfinalne serije sa Makabijem iz Tel Aviva.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

’Crno-beli’ su u ponedeljak odradili prvi trening u Nokia Areni, koja je posle beogradskog ’Pionira’ možda i najteži gostujući teren u Evropi. Plejmejker Partizana Aleksandar Rašić izjavio je da je svestan šta njegovu ekipu očekuje u Tel Avivu i da veruje da će njegov tim uspeti da se prilagodi igri višestrukog prvaka Evrope.

"Ovo je moja prva utakmica u ovoj dvorani i pred ovom publikom. Neki od igrača su već bili ovde i rekli su da je izuzetno lepo igrati pred punom dvoranom. Kada se napuni, imaće sigurno jaku podršku sa tribina, nešto slično kao mi u Pioniru. Međutim, to neće uticati na nas da pružimo svoj maksimum i da odigramo dobro oba meča”, rekao je Rašić.

Rašić je svestan da će njegova ekipa morati da se prilagodi igri Makabija koja je drugačija od igre ostalih evropskih timova.

Makabi igra netipičnu odbranu za Evropu, to su 'meč-ap' odbrane kojima protivnika pokušavaju da izbace iz uobičajenog ritma. Mi ćemo probati što bolje da se prilagodimo tome i iskoristimo prednosti koje imamo u odnosu na njih i da, koliko je to moguće, ostvarimo povoljan rezultat”, rekao je plejmejker ‘crno-belih’.

Prvi meč četvrfinalne serije Makabi – Partizan igra se u utorak, od 20 časova u Nokia Areni u Tel Avivu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

20 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve