Nova vest
Košarka

Sreda, 17.03.2010.

21:59

Nikolić: "Bili smo više nego dobri"

Trener Radničkog Miroslav Nikolić presrećan je pobedom njegovog tima nad Cibonom u NLB ligi, a najviše se zahvalio publici.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Radnički je dobio lidera lige 72:64, i stigao do 11. pobede u sezoni. "Nije mala stvar pobediti Cibonu. Ova pobeda nam znači za afirmaciju mladih igrača, ali, da budem iskren, i meni lično. Ponovo smo igrali u fantastičnoj atmosferi, koristim priliku da se od srca zahvalim navijačima i svim ljubiteljima sporta na ovakvom prijemu."

Miroslav Nikolić je pre nekoliko dana, posle poraza od Partizana u Pioniru, istakao da je za Radnički najvažnija utakmica protiv Cibone, kako bi pobedom pomogao srpskoj košarci u nastojanju da u narednoj sezoni ima četiri predstavnika, bez dobijanja vajld-karte.

"Mislim da smo u prvih deset minuta briljirali, bila je to igra koja me je u potpunosti oduševila. Mali fond igrača, samim tim i nedostatak snage, uticao je na to da dozvolimo da se Cibona vrati u meč. Međutim, u presudnim trenucima bili smo više nego dobri i došli do zaslužene pobede".

Trener Cibone Velimir Perasović istakao je da je Cibona igrala za sebe, a ne za koeficijent takmičenja. Perasović je čestitao Radničkom na pobedi istakavši da je šut za tri poena prelomio meč u korist domaćina.

"Radnički je zaslužio pobedu, igrao je hrabro i čvrsto. Mi smo bili izuzetno loši u šutu za tri poena, što je po meni bio prelomni faktor. Hteli smo pobedu u Kragujevcu, jednostavno zbog toga što smo tokom cele sezone držali prvo mesto koje možemo da ispustimo u samom finišu. Nismo se obazirali ni na kakav koeficijent već smo jednostavno igrali isključivo za nas".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

3 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve