Nova vest
Košarka

Sreda, 17.03.2010.

16:02

Ugovor Nemanje Bjelice jasan

Menadžer Nemanje Bjelice, Bojan Tanjević, objasnio da nema ništa "neregularno" u ugovoru njegovog klijenta.

Izvor: B92, Sportski žurnal

Autor:B92, Sportski žurnal

Default images

U "moru" krupnih reči predsednika košarkaškog kluba Crvena zvezda Vladislava Lučića, u ponedeljak na konferenciji za novinare, posebnu pažnju privukla je i izjava prvog čoveka crveno-belih, da je klub vlasnik Nemanje Bjelice, ali samo 42.5 % tog ugovora.

Međutim, neka nova pravila koja vladaju u košarkaškom svetu, nisu od juče, nisu ni neregularna, a sve je detaljno objasnio u izjavi za "Sportski žurnal" menadžer igrača Bojan Tanjević.

"Pre svega moram da kažem da naša agencija 'Interperformans' nema ništa od Nemanjinog obeštećenja. Bjelica je sa 18 godina otišao u austrijsku Arkadiju. Prilikom tog transfera njegovom prethodnom klubu Superfundu garantovano je 15% od budućih transfera da se tada ne bi davalo obeštećenje. Arkadija je zatim, pri njegovom povratku u Srbiju, ponudila Crvenoj zvezdi da podele 85% budućeg obeštećenja. Tako se dobija pomenutih 42,5 odsto", rekao je Bojan Tanjević za "Sportski žurnal".

On je dodao da je Bjelica pristao na jednu od najmanjih plata u ekipi Zvezde:

"Nemanja je pristao na manji ugovor kako ne bi opterećivao Crvenu zvezdu. Vladimir Štimac ima apsolutno isti ugovor. Garantovanih 15% (od budućeg transfera) ima njegov prethodni klub Beovuk, a ostatak po pola dele Crvena zvezda i Arkadija. To nisu jedinstveni slučajevi, po celoj Evropi imamo takve klijente. Ne vidim u tome ništa sporno", zaključio je Tanjević.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

25 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve