Nova vest
Košarka

Četvrtak, 11.03.2010.

15:02

B92: Revizori u Zvezdi u ponedeljak

Revizorska kuća koja bi trebalo da pregleda dokumentaciju KK Crvena zvezda i saopšti stvaran dug kluba, ulazi u klub u ponedeljak, saznaje B92.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Tekst u dnevnom listu Politika pod naslovom "Zvezda objavljuje bankrot“ podigao je veliku prašinu u srpskoj javnosti. U tekstu se navodi da će prvi čovek 'crveno-belih' Vladislav Lučić saopštiti da je dug kluba 14 miliona evra, a ne osam, kako se mislilo do ulaska nekadašnjeg trenera Zvezde u upravu kluba.

U istom tekstu navodi se da nova uprava sastavljena od bivših igrača i trenera sigurno ne može da sanira ogroman minus kluba, i da se kao opcija pominje čak bankrot, i promena naziva kluba i simbola.

Tim povodom Lučić je navodno pripremao konfeneciju za medije u petak u prostorijama kluba na Malom Kalemegdanu.

Međutim, kako nezvanično saznaje B92, niti će biti konferencije za medije, niti je procena 'težine dugova' obavljena. Revizorska kuća koja će obaviti 'češljanje knjiga' i saopštiti presek stanja u klubu, trebalo bi da uđe u klub tek u ponedeljak 15. marta.

Takođe, iako je 'javna tajna' da 'crveno-beli' imaju višemilionski dug, mnogi u klubu smatraju da je proglašenje bankrota poslednji korak za koji bi bilo potrebno puno hrabrosti jer bi na taj način bila prekinuta tradicija kluba.

Ostaje da se vidi šta mogu Lučić, Pavlović i ostali koji su stigli u klub pre mesec dana. Nekolicina igrača u ovom sastavu imaju značajnu vrednost na tržištu, pre svih Nemanja Bjelica i Marko Kešelj, koji bi mogli da saniraju 'prvi požar' u narednom prelaznom roku.

Ostaje, međutim, pitanje kakav dogovor sa menadžerima igrača Crvene zvezde imaju vodeći ljudi kluba. Situacija oko Tadije Dragićevića je rešena odlukom Čačanina da oprosti dugove klubu i ode u Rim kao slobodan igrač. Međutim, pamti se i izjava novog predsednika da "Bjelica i Kešelj sigurno ostaju u klubu uz još nekolicinu mladih igrača, Radosavljevića, Rondovića, Nedovića", jer bi se u protivnom Lučić i oni koji su sa njim došli mogli smatrati "neozbiljnom upravom"...

Nezvanično, po košarkaškim krugovima se može čuti da Bjelica i Kešelj lako mogu da završe naredne godine u istom, italijanskom, klubu, odlazak čeka i Videnova, Štimca, Tejlora...

Nema sumnje da je pred 'crveno-belima' težak period u kome moraju da smisle način da završe sezonu, a onda krenu sa sanacijom kluba.

Očekuje se da neko 'podvuče crtu', saopšti koliko je tačno košarkaški klub Crvena zvezda dužan, ko se zaduživao i kako taj novac može da se vrati.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

114 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve