Nova vest
Košarka

Sreda, 10.03.2010.

16:21

Obradović: "Pobeda za kraj EL"

Trener Panatinaikosa Željko Obradović mirno priprema ekipu za pobedu u meču sa Marusijem, kojom bi završio takmičenje u Evroligi.

Izvor: B92, Tanjug

Autor:B92, Tanjug

Default images

U poslednjem kolu Top 16 faze Evrolige Panatinaikos će sutra dočekati ekipu Marisija u atmosferi koja je podjednako usijana i u Grčkoj i u Srbiji. Panatinaikosu taj duel rezultatski ne znači ništa, jer je izgubio šanse da se plasira u četvrtfinale, ali bi pobeda omogućila Marusiju da prodje u završnicu.

S druge strane, trijumf aktuelnog šampiona Evrope značio bi da će Partizan ugrati u četvrtfinalu, bez obzira na ishod njegovog duel protiv Barselone.

Uoči utakmice, trener Panatinaikosa Željko Obradović kaže da ne oseća pritisak ni sa jedne strane i da ga ne interesuje ništa osim njegove ekipe.

"Mirno se pripremamo za tu utakmicu, koja je za nas ista kao ona koju smo prošle sedmice odigrali u Beogradu. Nemamo šansi da prodjemo u četvrfinale, ali imamo obavezu da odigrano najbolje što možemo i pobedimo. Začepili smo uši i pokušaćemo da odigramo samo za sebe", rekao je Obradović.
Najtrofejniji trener Evrope još jednom je ponovio da mu u karijeri nikada niko ništa nije poklonio.

"Niko mi ništa nije poklonio i nikome ništa ne dugujem. Zbog toga mirno čekam utakmicu i uprkos povredama nekih igrača nadam se da ćemo odigrati dobro i zadovoljiti navijače", rekao je Obradović.

Prvotimac Panatinaikosa Antonis Focis kaže da on i njegovi saigrači imaju obavezu da takmičenje u Evroligi završe pobedom.
"Panatinaikos je veliki klub i jednostavno ima obavezu da svaku utakmicu igra na pobedu. Marusi zaslužuje sve čestitke za ono što je ove godine uradio u Evroligi, ali mi moramo da branimo čast i istoriju kluba, a ko će zbog toga profitirati, ne interesuje nas. Tako smo igrali u Beogradu, tako ćemo igrati i četvrtak", rekao je Focis.

Trener Marusija Jorgos Barcokas kaže da je svima jasno da je Panatinaikos favorit, ali dodaje da se njegovi igrači svakako neće predati.

"Mi sigurno nismo u poziciji da najavljujemo pobedu protiv Panatinaikosa, ali to znači da nećemo uraditi sve da do nje dodjemo. Svi smo svesni da možemo da ispišemo klupsku istoriju, a već smo dokazali da možemo da se nosimo sa svima. Šta god da se desi, svi u klubu su ponosni na ovogodišnje rezultate", rekao je Barcokas.

Utakmica Panatinaikos - Marusi na programu je u četvrtak od 18 časova.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

42 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve