Nova vest
Košarka

Sreda, 10.03.2010.

12:41

Kapičić: "Da istupimo iz NLB lige"

Predsednik Košarkaškog saveza Srbije Dragan Kapičić ogorčen je zbog odluke Skupštine Sidra da i sledeće sezone u NLB ligi bude 14 klubova.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

"Nijedna stavka po ugovoru koji je potpisan sa Đordijem Bertomeuom prošle godine nije poštovana i zato ovo nema nikakav smisao. Sad nemamo ligu sa 12, jer je interes čelnika regionalnog takmičenja bio da bude 14 klubova. Takođe, naši klubovi ponovo nemaju jednak tretman jer nisu dobili deo dogovorenih vlsničkih prava, niti su ušli u upravljačke strukture", rekao je Kapičić.

Sastanku u Ljubljani su prisustvovali predstavnici svih timova, a na njemu je, takođe, odlučeno da jedna od tri specijalne pozivnice za učešće u NLB ligi za sezonu 2010/11 bude dodeljena češkom Nimburku. Uz to će broj timova iz jedne zemlje biti ograničen na četiri, koliko će ih Srbija sigurno imati naredne sezone.

"Mi smo na potezu. Sada možemo da tražimo poništenje mnogih stvari pa čak i da dogovorimo da naši klubovi istupe iz regionalnog takmičenja i vrate se u našu ligu. Ono što mogu da kažem je da savez neće prihvatiti nikakvu reviziju dogovorene pozicije i ja ću naš dogovoreni stav braniti do kraja, jer je to i moje milšljenje", izjavio je Kapičić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

201 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve