Nova vest
Košarka

Ponedeljak, 08.03.2010.

14:53

Gran Kanarija - Crvena zvezda (20h)

Košarkaši Crvene zvezde otputovali su u ponedeljak na Kanarska ostrva na duel sa Gran Kanariom, koji ih očekuje u utorak od 20 časova.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Putovanje koje je nakon 3.kola izgledalo kao idealan (turistički) završetak uspešno odrađene druge faze TOP 16 Evrokupa, pretvorio se u meč koji će odlučivati o evropskom putu crveno-belih za ovu godinu.

Računica je za ekipu Aleksandra Trifunovića jednostavna, pobeda vodi dalje, poraz će označiti jedan od najupečatljivijih “kolapsa” Zvezde u Evropi u poslednjih nekoliko godina, jer je od “gotovog napravljena veresija”:

"Mi smo napravili dva čuda u ovoj grupi. Nakon pobede protiv Gran Kanarije u Pioniru svi su nas videli na prvom mestu, a i tada sam govorio da ništa nije gotovo jer svi mi ulazimo u takmičenje sa ambicijama i nadanjima. Posle "čuda" od 3:0, napravili smo za nijansu veće "čudo" i došli do 3:2. Jedino što nam je preostalo je da napravimo treće "čudo", i mislim da imamo snage za to. Treba nam malo više mudrosti i psihologije za pobedu", rekao je pred put Aleksandar Trifunović.

Meč protiv Heliosa poslužio je kao dobra najava za utakmicu u utorak. Istakli su se Vladimir Štimac i Nemanja Bjelica.

"Kao što smo napravili dobar rezultat u prva tri kola, tako smo od gotovog napravili veresiju pred našim navijačima. Idemo da se borimo do poslednje sekunde, da pokušamo da produžimo naš život u Evropi i da se odužimo našim navijačima za nešto slabije partije. Naravno da je teško igrati protiv tima koji dolazi iz najjače evropske lige, ali ne gubimo nadu", kaže Vladimir Štimac.

Duel Gran Kanarija-Crvena zvezda igra se u utorak od 20 časova, kada počinje i susret Nimburk-Turk Telekom.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

73 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve