Nova vest
Košarka

Ponedeljak, 08.03.2010.

14:43

FMP - Belgakom Lijež (18h)

Košarkaši FMP-a pred poslednje kolo J grupe Top 16 faze Evročelendž kupa imaju samo jedan izbor - pobeda donosi prolaz dalje, poraz eliminaciju.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Duel sa Belgakom Liježom, prema ranijim prognozama, trebalo je samo da predstavlja overu prvog mesta u grupi pred četvrtfinale, ali su porazi od Artlanda i Zagreba potpuno promenili situaciju. Da bi se nastavila evropska epizoda i izborio okršaj sa Getingenom, bodovi u meču sa liderom belgijskog šampionata su imperativ:

Doterali smo cara do duvara, moramo da slavimo. Ni pobeda nam nam ne donosi željeno prvo mesto u grupi J, ali nas barem vodi u nokaut rundu, što je bio prvi cilj pred Top 16 fazu. O porazu ne želim ni da razmišljam, a poznato je da on nosi eliminaciju. Dakle, nemamo alternativu“, jasan je trener Vlade Đurović.

Ekipa Liježa nema opterećenje pred ovaj duel:

Nemaju šta da izgube, dolaze rasterećeni, a dobar su tim. Za vikend su dobili Šarloa, što govori o njihovom kvalitetu. Da bismo slavili moraćemo da odigramo mnogo dobro. Poslednja tri meča smo katastrofalno započeli i moramo da obratimo posebnu pažnju na taj period. Zadru, Zagrebu i Cedeviti smo na startu davali minimum 10 poena fore, a to ovoga puta ne sme da se ponovi“ rekao je Đurović, koji u ovom meču ne može da računa na sve zapaženijeg Miloša Dimića. Oporavio se Branko Lazić, pod znakom pitanja je Filip Čović.

Utakmica u Železniku igra se u utorak od 18 sati (ulaz slobodan). U drugom duelu J grupe Zagreb dočekuje Artland (utorak, 18 časova). Pobednik ovog meča zauzeće prvo mesto pred četvrtfinale.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

2 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve