Nova vest
Košarka

Ponedeljak, 08.03.2010.

12:20

Bjelica: "Neću u Partizan"

Nemanja Bjelica, košarkaš crveno-belih, izjavio je da nema nameru da prelazi u ekipu Partizana.

Izvor: B92, Novosti

Autor:B92, Novosti

Default images

Jedini reprezentativac u redovima KK Crvena zvezda, od pre nekoliko dana i sportista godine Zvezde, izjavio je u intervjuu za “Novosti” da priče o njegovom prelasku u ekipu Partizana nemaju nikakvo realno pokriće i da je sve svoje planove vezao za "crveno-bele".

Krilni igrač tima sa Malog Kalemegdana “dotakao” se glasina koje navodno kruže košarkaškim kuloarima da bi mogao u tabor Partizana, gde je ponikao kao junior:

Šta mislite, na šta bi ličilo da čak i razmišljam o Partizanu u trenutku kada sam dobio veliko priznanje kao najbolji sportista Sportskog društva Crvena zvezda? Svaka čast Partizanu, ali nisam takav čovek. Bio bih najsrećniji kada bih osvojio titulu prvaka Srbije sa Zvezdom, što znači da bih u finalu pobedio baš Partizan“, rekao je Bjelica .

Da li bi titula bila najlepši način da se oprostite od Zvezde, ili postoji mogućnost da ostanete na Kalemegdanu?
Zvezda će mi zauvek ostati u srcu i voleo bih da iz nje odem s titulom. Od mnogo faktora zavisi gde ću nastaviti karijeru. Imam još jednu godinu ugovora sa Zvezdom, klub mi je prirastao srcu, videćemo šta će biti...

Možda je u igri i opcija odlaska u NBA?
Ovo je moja izlazna godina za NBA draft. Gotovo sve mi se odvija kao u snu, ali, kao što sam rekao, moram vredno da radim i pomognem ekipi da prevaziđe trenutne probleme. Ostalo rade moji menadžeri, koji polako privode kraju ciklus započet pre skoro pet godina. Pregurali smo mnogo toga zajedno, a potvrda našeg angažovanja trebalo bi da bude draft u junu. Saslušaću njihove i preporuke trenera Svetislava Pešića, i nadam se da ću doneti pravu odluku. Sanjam NBA ligu od malih nogu, ali u Ameriku moram da odem spreman i u pravom trenutku. Novac je najmanje bitan."

Dopiru li do vas priče o milionskim ponudama?
Trudim se da se isključim iz tih priča. Tim poslom se bave moji menadžeri, a ostalo će doći na red kada bude pravo vreme. Možda ove, a možda i sledeće godine...

Mladi košarkaš je dobio veliko priznanje, proglašen je za sportistu godine SD Crvena zvezda:
Veoma sam počastvovan, stvarno mi prija što sam već u prvoj godini proglašen za najboljeg sportistu u crveno-beloj porodici. Zahvalio bih se Sportskom društvu Crvena zvezda na ovom priznanju, koje će mi dati podstrek da još više radim. Klub prolazi kroz težak period zbog loše finansijske situacije i naše slabe igre, tako da će mi nagrada pomoći i u sticanju samopouzdanja.“ izjavio je za „Novosti“ Bjelica.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

111 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve