Nova vest
Košarka

Sreda, 03.03.2010.

22:55

BIBL: Metalac pobedio Rabotnički

Košarkaši Metalca savladali su u Valjevu Rabotnički iz Skoplja sa 88:63 (21:18, 22:17, 19:14, 26:14), u poslednjem meču takmičenja po grupama Balkanske lige.

Izvor: B92, Beta

Autor:B92, Beta

Default images

Podmlađeni gosti došli su u Valjevo samo da bi odigrali utakmicu bez šansi za bolji plasman, pa je i Metalac igrao sa mlađim snagama. Najefikasniji u valjevskoj ekipi bili su Marko Ljubojević i Dragomir Marojević sa po 13 poena, dok je kod Rabotničkog najefikasniji bio Marko Simonovski sa 25 poena.

U grupi A tri ekipe imaju učinak 5/3, Lovćen, Metalac i Euroins Černo more, dok je Rilski Sportist četvrti sa 4/4.

OKK Beograd u četvrtak u grupi B igra poslednju utakmicu prvog dela sa ekipom Feni Industies u makedonskim Kavadarcima, a sastaju se i Levski (Sofija) - CSA Steaua Turabo (Bukurešt).

Uoči poslednjeg kola, u B grupi vode Levski i Feni sa skorom 7/2, OKK Beograd je treći sa 6/3, a Mornar iz Bara četvrti sa 4/6.

Slede četvrtfinalne utakmice u kojima se međusobno sastaju ekipe iz dve grupe, prva iz A grupe sa poslednjom iz B grupe i tako redom, a pobednici tih dvomeča plasiraće se na završni turnir.

Balkanska liga osnovana je prošle godine, kada je prvak bio Rilski Sportist iz bugarskog Samokova, a u ovoj sezoni 12 klubova iz Rumunije, Bugarske, Makedonije, Crne Gore i Srbije podeljeno je u dve grupe.

Na početku drugog dela takmičenja po grupama Gaz Metan Medias iz Rumunije, tada vodeća ekipa A grupe, isključen je iz takmičenja zbog toga što je nekoliko utakmica igrao sa više od tri stranca iz vanevropskih zemalja.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

0 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve