Nova vest
Košarka

Utorak, 02.03.2010.

22:09

Trifa: "Aplauzi Nimburku sve rekli"

Trener Crvene zvezde Aleksandar Trifunović rekao je posle poraza od Nimburka da njegov tim nije ništa od dogovorenog preneo na teren.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

„Aplauzi naše publike protivniku na kraju dovoljno govore kako smo odigrali. 16 asistencija Nimburka govori da je Nimburk bio u okviru onoga što su se dogovorili, dok mi nismo ništa uspeli da prebacimo na teren. Ja sam rekao još ranije da ćemo biti dobri ukoliko budemo energiju crpeli iz odbrane. Mi smo danas probali da napadom dođemo do rezultata, i to je bilo 'samoubistvo'."

"Oni su vrlo iskusna ekipa, njihova lopta u napadu je danas mnogo dobro išla. Mi kako je vreme odmicalo nismo uspeli da dostignemo njihovu razliku, a u odbrani smo pravili početničke greške. Jednostavno nismo mentalno bili spremni da iznesemo startne tri pobede. Ostaje nam da pokušamo da napravimo čudo i pobedino u Španiji“, rekao jeTrifunović nakon meča.

Ovo je Zvezdi drugi uzastopni poraz u Evrokupu i peti uzastopni u svim takmičenjima. Novinare je zanimalo šta trener misli da je rešenje za izlaz iz krize.

"U principu, ne radimo loše, a ja ne želim da tražim opravdanja za sve ono što se dešava u klubu. Rešenje postoji. Moramo da radimo kao i do sada i moramo da gledamo i razmišljamo korak unapred", rekao je Trifunović.



Trener Nimburka Izraelac Muli Kacurin bio je razumljivo zadovoljan nakon trijumfa.

„Uvek je zadovoljstvo igrati pred beogradskom publikom koja razume košarku. Mislim da smo odigrali dobru odbranu u većem delu utakmice i mislim da smo zaslužili da pobedimo. Ovo je sjajan rezultat za naš klub. Mislim da sada imamo šanse da prođemo dalje jer zavisimo samo od sebe“, rekao je Kacurin.

U poslednjem kolu 9. marta Crvena zvezda gostuje Gran Kanariji, dok Nimburk na svom terenu dočekuje Turk Telekon.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

112 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve