Nova vest
Košarka

Ponedeljak, 01.03.2010.

14:45

Zvezda - Nimburk (utorak, 20h)

Košarkaši Crvene zvezde u utorak od 20 sati igraju jednu od ključnih utakmica u 2010.godini.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Pobeda nad češkim Nimburkom donosi plasman u četvrtfinale Evrokupa,i to sa pozicije broj 1. Crveno-beli u seriji loših rezultata, tesan poraz od Cibone u subotu, uz dobre partije Kešelja i Nedovića, ipak je doneo ohrabrenje ekipi Aleksandra Trifunovića:

"I posle naše tri pobede govorio sam da ništa nije gotovo. Dolazi nam ekipa koja je jasno pokazala svoje ambicije i dovođenjem novog igrača na poziciji četiri Ciarasa. Radi se o timu koji ima uspostavljen sistem i svake godine ide korak napred. Nosioci igre nisu češki košarkaši, ali ne smemo da zaboravimo Bendu i Sokolovskog", kaže Trifunović.

Trifunović je podsetio na značaj utakmice, ali i šta bi pune tribine značile njegovom timu:

"Ne treba pričati previše o značaju utakmice. Svi oni koji su svesni koliko nam je bitna ova utakmica neka dođu u Pionir. Pravi navijači znaju šta nam ovaj duel znači i pored toga što, možda, za nekog nije dovoljno atraktivno ime rivala", pozvao je navijače zvezdin trener.

Trifunović je podsetio i da ima dosta problema sa povredama igrača:

"Bakić je već dve nedelje van terena, Videnov već duže vreme ima probleme sa zglobom, ali verujem da će biti u timu. Ono što nam predstavlja dodatni problem je povreda Nedovića koji je u prvom poluvremenu duela u Zagrebu dobio nezgodan udarac. Pravimo napore da ga osposobimo i sigurno da će nam značiti u rotaciji", rekao je Zvezdin strateg.

Košarkaši Nimburka u Beograd su stigli u ranim popodnevnim časovima i odradiće dva treninga do utakmice, koja se igra od 20 sati. Druga utakmica grupe, koja takođe mnogo toga odlučuje, između Turk Telekoma i Gran Kanarije igra se od 18.15 minuta u Ankari.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

75 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve