Nova vest
Košarka

Četvrtak, 25.02.2010.

22:42

Treća pobeda Partizana u Top16

Košarkaši Partizana zabeležili su treću pobedu u Top16 fazi Evrolige, pošto su u punom ’Pioniru’ savladali grčki Marusi sa 79:76.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Rašić je pogodio dva bacanja za 77:74 na 15-ak sekundi do kraja, Kiz je promašio trojku na drugoj strani i meč je rešen. Najbolji u taboru ’crno-belih’ bio je Bo Mekejleb sa 20 poena i 4 asistencije, a Lorens Roberts imao je 14 poena i 9 skokova. Najefikasniji kod gostiju bio je Pelekanos sa 19 poena. Partizan sada ima skor 3-1, a Marusi ima po dve pobede i poraza.

Aleks Marić zabeležio je 11 poena i 7 skokova, a kod Marusija su još zapaženi bili Kajmakoglu sa 14 i Lukas i Kiz sa po 11 poena.

Obe ekipe bile su vrlo precizne na početku i najavile da će meč u ’Pioniru’ biti sušta suprotnost onom iz Atine, koji je Marusi dobio sa 57:49.

Gosti su bili vrlo raspoloženi u šutu za tri poena (8-11), a posebno su se istakli Pelekanos i Kajmakoglu sa po tri trojke. Dobar šut iza linije 6,25m bio je osnovni razlog prednosti Marusija na poluvremenu (45:40), ali ’crno-beli’ su to donekle nadomestili boljim izvođenjem slobodnih bacanja.

Iako su se obe ekipe trudile da igraju vrlo agresivnu odbranu, to im je samo na mahove uspevalo. Kiz i Lukas bili su motor igre Marusija i često su posle ’pika’ pronalazili slobodne saigrače ili uspešno završavali akcije.

Sa druge strane isto je činio Mekejleb (8p), a Marić (6p) je na konstantna udvajanja odgovarao povratim dodavanjima (3ast), koje je odlično koristio Božić i sa dve bitne trojke održao Partizan u igri kada je postojala najveća opasnost da Marusi stvori dvocifrenu prednost.

U drugoj četvrtini gosti su u dva navrata imali +8 posle trojki Nađfeija i Lukasa, ali ’crno-beli’ne dozvoljavaju ozbiljniji zaostatak pred 15-minutni odmor (45:40).

Na krilima navijača, Partizan mnogo agresivnije počinje drugo poluvreme i vrlo brzo uspostavlja rezultatsku ravnotežu najviše zahvaljujući Mekejlebu i Kecmanu, a posle trojke Veselog u poslednjim trenucima napada ’crno-beli’ dolaze do prvog vođstva na meču (54:52).

Posle koša Mekejleba tim Duška Vujoševića došao je do +4, ali tada raspucani Pelekanos pogađa dve trojke u nizu, a Kajmakoglu kompletira seriju 8-0 za 64:60.

Međutim, Partizan pravi novi preokret, a činilo se da je meč prelomljen nakon trojke Robertsa iz vrlo teške pozicije sa 73:68. Ubrzo je bilo i šest razlike za Partizan, ali Marusi se ne predaje i dolazi u situaciju da ponovo povede, ali je Pelekanos promašio trojku pri rezultatu 74:72.

Usledilo je naizmenično izvođenje slobodnih bacanja, a Rašić je u završnici bio siguran sa penala za 77:74. ’Crno-beli’ su odlučili da ne prave faul u poslednjem napadu i to im se isplatilo, pošto je Kiz promašio.

Barselona je savladala PAO u gostima sa 70:67, pa su 'zeleni' iz Atine i definitivno izgubili sve šanse za prolaz u četvrtfinale.


Partizan: Roberts 14, Sinovec , Mekejleb 20, Kecman 8, Milošević, Rašić 4, Mitrović, Božić 9, Marić 11, Veseli 9, Đekić, Vraneš 4.
Marusi: Kiz 11, Pelekanos 19, Batis 1, Homan 10, Nađfeji 4, Mavroidis 6, Kalates, Arigbabu , Kendal , Kajmakoglu 14, Kumpuras , Lukas 11.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

224 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve