Nova vest
Košarka

Ponedeljak, 22.02.2010.

15:31

EK: C.zvezda - Turk Telekom (18h)

Košarkaši Crvene zvezde u utorak od 18 časova dočekuju turski Turk Telekom u meču 4.kola Evrokupa.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Za razliku od regionalne lige, crveno-beli u međunarodnom takmičenju predstavljaju ekipu koja ne zna za poraz. Samo jedan poraz i to u Francuskoj, ali i ubedljive pobede u mečevima sa Benetonom, Gran Kanarijom... donele su ekipi Aleksandra Trifunovića epitet jednog od najprijatnijih iznenađenja ovog takmičenja, ali i kandidata za F4 u Vitoriji.

Nakon neplanirano brze eliminacije u nacionalnom kupu, igrači su imali dovoljno vremena da se osveže za utakmicu protiv ekipe koja i dalje nema pobedu u drugoj fazi. Međutim, niko na Malom Kalemegdanu ne očekuje lagan posao:

"Mi smo u dobroj situaciji jer sami odlučujemo o svojoj sudbini. Turk Telekom je sa velikim ambicijama krenuo u Evrokupu i dolaze u Pionir po svoju poslednju šansu. Turk Telekom osim iskusnih Amerikanaca ima i nekoliko odličnih turskih igrača uz veliki ofanzivni potencijal. Nakon rane eliminacije u kupu dobili smo dan više za rad. U fazi smo emotivnog oporavka i naša vodilja treba da bude pozitivan inat", rekao je Aleksandar Trifunović.

Zvezdin trener nije propustio priliku da pozove navijače na utakmicu, jer je i njihova pomoć potrebna da se na terenu zasluže „na papiru“ upisani bodovi.

"Slika sa mečeva protiv Gran Kanarije i Benetona preko nam je potrebna. Zamolio bih one koji su srcem uz nas da dođu u Pionir i da nam pomognu da dva kola pre kraja obezbedimo plasman u četvrtfinale. Oni mogu da nam pomognu da prevaziđemo probleme koje imamo" kaže Trifunović.

Boris Bakić neće biti u sastavu, dok je pod znakom pitanja i mladi Rondović.

"U rotaciji koja je već smanjena, to su nam dodatni problemi. Šansu će dobiti mlađi igrači, Nedović će sigurno biti u kombinaciji, verovatno i Radosavljević ako meč bude išao željenim tokom", zaključio je Trifunović.

Utakmica Crvena zvezda-Turk Telekom počinje u utorak od 18 časova. Pobedom, crveno-beli bi praktično osigurali ulazak u četvrtfinale.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

48 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve