Nova vest
Košarka

Nedelja, 21.02.2010.

23:43

Vujošević: "Prelomili meč trojkama"

Partizan je osvojio treći uzastopni Kup, a trener 'crno-belih' Duško Vujošević zadovoljan je urađenim, a pre svega povratkom Marića.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Vujošević je objasnio da se ekipa istrošila protiv Hemofarma, ali da je na kraju ipak smogla snage za trijumf. “Protiv Hemofarma smo potrošili zadnje depoe snage, jer je to bila najteža utakmica. FMP je i išao na to, psihološki je dobro postavio meč, jer nisu imali šta da izgube. Ali uspeli smo. Na vreme smo prelomili utakmicu trojkama i kasnije kontrolisali situaciju na terenu".

Vujošević je rekao da su njegovi igrači došli na turnir sa teškim bremenom favorita, ali da su uložili veliki napor i na kraju zasluženo trijumfovali.

"Smatram da našem uspehu nema prigovora, iako sam se pribojavao finalne utakmice. Turnir je odlično iskorišćen za Marićev povratak posle povrede. Veliko hvala našim vernim navijačima na podršci".

Trener FMP-a Vlade Đurović čestitao je Partizanu na osvojenom trofeju, ali je istakao da je ponosan na svoje košarkaše jer su u tri dana odigrali tri teške utakmice.

"Partizan je imao više skokova i bolje šutirao slobodna bacanja, ali je imao i mnogo aduta na svojoj strani, računajući i 4.000 navijača", rekao je Đurović pohvalivši Miroslava Raduljicu, koji je, prema njegovim rečima, na turniru u Nišu potvrdio da spada u vrh evropske košarke.

Za najboljeg igrača finalne utakmice proglašen je Raduljica, dok je Aleksandar Marić najkorisniji igrač završnog turnira (MVP).

Košarkašima Partizana zlatne medalje uručio je gradonačelnik Niša Miloš Simonović, a pehar kapitenu Petru Božiću predao je naš proslavljeni as Aleksandar Đorđević.

Partizan je osvojio treći uzastopni Kup Radivoja Koraća, a 11. ukupnu titulu. Ovo je bio deveti uzastopni trofej generacije koju predvodi Duško Vujošević.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

30 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve