Nova vest
Košarka

Utorak, 09.02.2010.

13:31

Vujošević: "Nismo favoriti"

Trener Partizana Duško Vujošević izjavio je pred odlazak u Atinu da njegova ekipa nije favorit u predstojećem susretu Top 16 faze Evrolige sa Marusijem.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

'Crno-beli' su u Atinu otputovali dan ranije nego što je planirano zbog najavljenog štrajka zaposlenih na aerodromu u glavnom gradu Grčke. Vujošević je izjavio da je iluzija da je njegova ekipa favorit u susretu sa Marusijem, koji je u prethodne dve utakmice ostvario trijumfe protiv dve najjače ekipe u Grčkoj, Panatinakosa u Evroligi i Olimpijakosa u domaćem prvenstvu.

Trener Partizana Duško Vujošević objasnio je da njegovu ekipu očekuje znatno teži posao nego što se očekuje, pošto je Marusi u poslednja dva meča svladao dve najbolje grčke ekipe, Panatinaikos i Olimpijakos.

Krenuli smo dan ranije zbog štrajka, na aerodromu u Atini će sutra biti obustava rada. Kada smo to saznali morali smo da improvizujemo ali smo našli dobro rešenje. Svima je jasno da su te dve utakmice sa Marusijem odlučujuće i da se radi o jednoj izuzetno kvalitetnoj ekipi čija igra i rezultati su iznad imena kluba i budžeta sa kojim raspolažu. Same dve poslednje utakmice, dve pobede protiv dva najjača grčka kluba, i to u susretima koji su bili izuzetno značajni za obe ekipe. Panatinaikos u Evroligi, Olimpijakos u domaćem šampionatu, da je ta borba za prvo mesto i prednost domaćeg terena u susretima Olimpijakosa i Panatinaikosa upravo od presudne važnosti, jer izgubiti u domaćem prvenstvu od treće ekipe je praktično priprema terena za poraz u finalu plej ofa”, rekao je Vujošević.

Vujošević je dodao da se ne treba zavaravati iluzijom da je Partizan favorit i da će njegova ekipa, kao i uvek do sada, u meč ući maksimalno motivisano i posvećeno.

Te dve utakmice dobijene u kratkom vremenskom periodu govore koliko Marusi igra dobro i koliko je to ozbiljan protivnik. Nadam se da su svima koji navijaju za Partizan razbili iluziju da je to, posle pobeda nad Panatinaikosom i Barselonom, lak protivnik i da se uspeh podrazumeva. Potpuno suprotno od toga, igramo sa ekipom koja je u fantastičnoj formi, koja pravi izvanredne rezultate, koja zaslužuje svaki respekt i koja je na svom terenu apsolutni favorit. Naravno da bi oni hteli da teret favorita prebace na nas i da oni igraju rasterećeno. Normalno, kao i do sada idemo maksimalno motivisani, sa nekom idejom i sa nekom svojom računicom u glavi, ali i apsolutno svesni da se radi o ekipi koja ima kvalitet, a ovog momenta i izvanrednu formu”, rekao je Vujošević.

Meč trećeg kola Top 16 faze Evrolige između Marusija i Partizana igra se u četvrtak u OAKA Areni, od 18 časova i 45 minuta.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

77 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve