Nova vest
Košarka

Petak, 05.02.2010.

13:44

Kikanović: "U Pecari na pobedu"

Košarkaš Crvene zvezde Elmedin Kikanović ocenio je pred duel sa Širokim Brijegom da je do kraja sezone ’crveno-belima’ svaka utakmica bitna.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

"Ne razmišljamo o drugoj opciji osim o pobedi. Protivnik je tim koji je bio šampion Bosne i Hercegovine, ekipa koju predvodi odlični Amerikanac Mejson i koja ima nekoliko iskusnih igrača. Ako se pogleda tabela, nama je svaka utakmica bitna, više nemamo pravo na grešku. Dakle, u Širokom moramo da osvojimo bodove, jer nas tek čekaju teški mečevi u NLB ligi", rekao je Kikanović.

Kapiten Vuk Radivojević napomenuo je da Hercegovci još nisu obezbedili opstanak u regionalm takmičenju, istakavši da će domaći tim pokušati da pred svojim navijačima pruži maksimum i dođe do veoma vredne pobede.

"Neophodna je hladna glava. Znamo da domaćin još uvek nije prebriuo sve brige oko opstanka i da će pokušati pred svojim navijačima da maksimalnim zalaganjem i borbenošću pokuša da ubeleži bodove koji bi ih i definitivno odveli u bezbedniju zonu. Ukoliko želimo da obezbedimo mesto koje garantuje Evropu, u subotu moramo da odigramo na nivou naših evropskih utakmica. Nema velike filozofije- odbrana donosi pobedu", ocenio je kapiten Radivojević.

Odmah nakon utakmice sa Gran Kanarijom, Aleksandar Trifunović upozoravao je da ekipa mora da ima pravi pristup ukoliko želi da slavi kao gost u 'Pecari', pošto se šestostruki šampion Bosne neće tek tako predati. Trener Crvene zvezde ima problema sa zdravstsvenim biltenom, pošto je zbog povrede neizvestan nastup Marka Kešelja, a rovit je i Filip Videnov. Međutim, on je istakao da je želja 'crveno-bele' ekspedicije da se niz trijumfa nastavi.

Utakmica između Širokog Brijega i Crvene zvezde igra se u subotu od 18 časova u dvroani 'Pecara'.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

5 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve