Nova vest
Košarka

Utorak, 02.02.2010.

22:03

Trifunović: "Sve kao po dogovoru"

Trener Crvene zvezde Aleksandar Trifunović izjavio je da je pre svega zadovoljan načinom na koji su njegovi igrači ostvarili pobedu protiv Gran Kanarije.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Crvena zvezda je savladala Gran Kanariju sa 97:67, ali je Trifunović naglasio da 'crveno-beli' još uvek nisu obezbedili plasman u narednu rundu. "Igrači su na terenu uradili skoro sve što smo se dogovorili, jedino smo (Melvina) Sandersa stalno ostavljali samog na šutu. Odigrali smo ipak najkoncentrisaniji meč otkada sam se vratio u Zvezdu", rekao je Trifunović.

Trifunović je ocenio i da je pobeda Nimburka u Ankari protiv Turk Telekoma (97:92), dala na značaju Zvezdinom trijumfu nad češkom ekipom u prvom kolu.

"Ništa, ipak, nije gotovo. Sledeću utakmicu igramo u Ankari i znamo da će Telekom silno želeti da nas pobedi. Ali mi idemo tamo sa znanjem da možemo da igramo na svakom terenu, ali i da ne smemo da se opustimo ni protiv ijednog protivnika", rekao je trener Zvezde.

Trener Crvene Zvezde vidi novi karakter tima koji je u nastajanju:

"Ključ ove pobede je ono što sam i rekao igračima pred ovu utakmicu. Da je Gran Kanarija u problemima koje mi imamo, taj klub ne bi ni postojao. Ovaj tim gradi određeni karakter i nadam se da će to podstaknuti i ostale ljude iz kluba."

Publika je danas bila naročito raspoložena:

"Od ovih 30 poena, 50 odsto odlazi na publiku. U ovakvoj atmosferi i sa ovakvim terenom, u stanju smo da prevaziđemo sve probleme koje imamo na terenu i iza njega."

Novinare je ponovo interesovalo kako je Trifa vratio Tejlora, Bjelicu i Stevića.

"Ne bih da prisvajam njihove zasluge za povratak. Momci sami sebe vraćaju svojim radom. Kada sam došao imao sam razgovor sa Oliverom Stevićem koji mi je pošteno rekao da želi da ostane ako će dobiti šansu. Ja sam mu rekao da radi i da ćemo videti. Ljudi zaboravljaju i da je Bjelica leto proveo sa dve reprezentacije, da je iz njih došao povređen, da je skoro imao još jednu povredu. Isto tako, iz neznam kojih pobuda, barata se nekim basnoslovnim obeštećenjem za njega, pričom o NBA draftu, a sve to utiče na igrača njegovih godina."

Trener 'crveno-belih' rekao je i da je utakmica sa Gran Kanarijom već prošlost i da se njegova ekipa okreće vrlo važnom ispitu na utakmici sa Širokim, u Jadranskoj ligi.

Trener Gran Kanarije Pedro Martines čestitao je Crvenoj zvezdi na pobedi i izdvojio Majka Tejlora kao ključnog igrača na večerašnjoj utakmici.

"Tejlor je postigao neke veoma bitne poene, ali Zvezda nas je nadigrala u svim elemntima igre. Igrali su energičnije, bolje u odbrani, bolje su skakali. Imali su više raspoloženih igrača, potpuno su dominirali", rekao je Martines novinarima.

Zvezda je prva na tabeli Grupe L sa dve pobede, po trijumf imaju Gran Kanarija i Nimburk, dok je Turk Telekom zabelžio oba poraza.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

16 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve