Nova vest
Košarka

Utorak, 02.02.2010.

19:36

Zvezda pregazila Gran Kanariju!

Košarkaši Crvene zvezde savladali su špansku Gran Kanariju sa 97:67 u meču drugog kola Top 16 faze Evrokupa.

Izvor: Miloš Todorović

Autor:Miloš Todorović

Default images

Do osetnije prednosti 'crveno-beli' su došli furioznom igrom u finišu prvog poluvremena, a nakon ujednačene igre u trećoj četvrtini, Crvena zvezda je dotukla goste u poslednjem periodu igre i zasluženo trijumfovala sa 97:67. Najbolji u pobedničkoj ekipi bili su Nemanja Bjelica sa 22 i Majk Tejlor sa 21 poenom. Naredni meč 'crveno-beli' igraju za nedelju dana sa Turk Telekomom u gostima.

Crvena zvezda je dobro počela meč, koji je Kešelj otvorio trojkom, a dobrom odbranom domaća ekipa je ubrzo došla i do 5:0. U prvoj četvrtini 'crveno-beli' nisu dozvolili gostima da se približe na manje od tri poena zaostatka, a najzapaženiji u prvih deset minuta igre bili su Oliver Stević i Elmedin Kikanović. Prvu četvrtinu, Crvena zvezda je dobila rezultatom 22:15.

Drugu četvrtinu gosti su počeli nešto bolje nego prvih deset minuta igre. Sanders je trojkom smanjio na tri poena zaostatka (26:23 za Crvenu zvezdu), da bi ubrzo posle toga isti igrač smanjio na samo poen razlike za 'crveno-bele'. Nakon greške Vuka Radivojevića gosti su imali priliku da prvi put povedu, ali je posle greške Sandersa, Tejlor poentirao.

Poslednja tri minuta prvog poluvremena apsolutno su pripala Crvenoj zvezdi. Prvo je Bjelica pogodio trojku za plus pet (36:31), a zatim je Tejlor ubacio dva slobodna bacanja. Seriju je nastavio Bjelica, a Marko Kešelj je trojkom doveo svoju ekipu u najveće vođstvo na utakmici – 45:33. Konačnih šestnaest poena razlike za Crvenu zvezdu na polvuremenu postavlja Tejlor trojkom sa sedam metara.

Iako je Zvezda posle prvog napada imala i dvadeset poena prednosti, treća četvrtina je protekla u ravnopravnoj borbi. Gosti su u jednom momentu uspeli da prepolove veliku prednost 'crveno-belih' i da smanje na "samo" deset poena zaostatka, ali je domaća ekipa uspešno sačuvala prednost, pa se u poslednji period igre otišlo rezultatom 72:59.

Poslednja četvrtina počela je polaganjem Tejlora i trojkama Kerola i Sandersa na drugoj strani. Nakon što su gosti uspeli da dođu na "minus devet", usledila je apsolutna dominacija 'crveno-belih' na terenu. Košarkaši Crvene zvezde napravili su fenomenalnu seriju od čak 22:0 za šest minuta. Zvezda je tako poslednjih deset minuta dobila sa 25:8 i tako zasluženo došla do prve pozicije u grupi L Evrokupa.

Najbolji na terenu bio je Nemanja Bjelica koji je meč završio sa 22 postignuta poena uz sjajan šut iz igre, 4-5 za dva, 3-3 za tri i 5-6 sa linije slobodnih bacanja. Bjelica je takođe uhvatio i šest lopti, za ukupan indeks korisnosti od 31. Majk Tejlor je postigao 21 poen (indeks 22), dok je Kikanović ubacio 15 poena. U poraženoj ekipi Melvin Sanders ubacio je 17, a Džejsi Kerol 14 poena.

Košarkaši Crvene zvezde imali su upešniji šut za dva poena, 71% naspram 53% koliko je imala Gran Kanarija. Takođe, domaća ekipa je dominirala u skoku, uhvativši duplo više lopti nego gosti (28-14).

U drugom meču L grupe Nimburk je posle produžetka slavio u gostima protiv Turk Telekoma 97:92. Posle dva odigrana kola, Crvena zvezda vodi sa dve pobede, ispred Nimburka i Gran Kanarije sa skorom 1-1 i Turk Telekoma na poslednjem mestu, koji je izgubio oba meča.

Crvena zvezda – Gran Kanarija 97:67 (22:15, 31:22, 19:22, 25:8)

Crvena zvezda: Kešelj 10p, Kikanović 15p, Radosavljević, Tejlor 21p 4as, Nedović 1p, Stević 13p 6s, Radivojević 6p, Videnov 3p, Štimac 3p, Bakić 3p, Bjelica 22p 6s.
Gran Kanarija: Fišer 2p, Augustin 10p, Savan 4p, Belas, Noris 9p, Moran 2p, Kerol 14p, Sanders 17p, MekDonald 9p.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

314 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve