Nova vest
Košarka

Utorak, 02.02.2010.

14:06

Divac posetio Petrovićev grob

Poseta televizijske ekipe iz Amerike i Vlada Divca grobu Dražena Petrovića u Zagrebu izazvala je veliku pažnju medija u celom svetu.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Divac je drugi put za godinu i po dana u nedelju obišao grobove Dražena Petrovića i Krešimira Ćosića na Mirogoju, ali je sada prvi put učinio uz ekipu koja snima dokumentarac pod nazivom 'Jednom braća', koji govori najjačoj neameričkoj reprezentaciji svih vremena kroz odnos velikih asova.

"Ne mogu da prežalim što je Dražen otišao tako rano i što smo za vreme rata prestali da pričamo. Ipak, dolaskom na njegov grob, povratio sam deo duševnog mira", rekao je Divac.

Reditelj dokumentarca Majkl Toladžijan istakao je da se radnja okreće oko toga da su igrači nekadašnje reprezentacije SFRJ bili bliski kao braća, ali da se sve promenilo raspadom države.

"Snimamo priču o prijateljstvu prekinutom ratom i o tome šta iz toga može da se nauči. Do jednog trenutka bili su bliski kao braća, a onda se država kojoj su pripadali raspala, a time i njihovo prijateljstvo koje je u tim okolnostima očito bilo nemoguće održati. Zbog Draženove smrti ta tragedija je postala daleko veća jer Vlade nije dobio priliku da raspravi neke stvari kao što je to uspeo s Kukočem i Rađom", rekao je reditelj dokumentarca Toladžijan.

Ekipa koja snima dokumetarac je u nedelju, takođe, snimila i Divčevu posetu majci pokojnog Petrovića Biserki i bratu Aleksandru.

"Ovde su bili i Maradona, Sabonis, Samaran, Rog i svi najveći hrvatski sportisti, a svi ti trenuci u meni bude stare rane. Ipak, posete sportskih veličina poput Divca mi daju snagu i potvrđuju da je Maradona bio u pravu kada mi je rekao: "Nemojte da budete tužni, Dražen će živeti večno", rekla je majka Dražena Petrovića.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

51 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve