Nova vest
Košarka

Ponedeljak, 01.02.2010.

16:54

EL: Teodosić MVP januara

Košarkaš Olimpijakosa Miloš Teodosić proglašen je za najkorisnijeg igrača Evrolige u prvom mesecu 2010. godine, objavljeno je na zvaničnom sajtu takmičenja.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Pirejski ‘crveno-beli’ su u januaru zabaležili pobede nad Efesom u Istanbulu (93:85), Partizanom na svom terenu (81:60), i Kahom Laboral u gostima (89:85), u prvom kolu Top16 faze. Teodosić je na ta tri meča prosečno beležio 13 poena, devet asistencija, 2,3 ukradene lopte i indeks uspešnosti 25,3.

Iako je na parketu provodio dosta vremena, igravši prosečno 34 minuta po utakmici, Teodosić je tokom januara imao samo jednu izgubljenu loptu po meču.

Na sajtu takođe stoji da je 22-godišnji plejmejker dokazao da je kompletan igrač među svim zvezdama koje trenutno igraju u Olimpijakosu. Na početku meseca proveo je najviše minuta na parketu u odlučujućoj pobedi na Efes Pilsenom u Istanbulu, kada je podelio nedeljnu MVP nagradu sa Čakom Eidsonom.



U poslednjoj utakmici prve faze protiv Partizana, Teodosić nije imao zapažen košgeterski učinak, ali je bio najbolji u asistencijama, ukradenim loptama i blokadama. Na startu Top16 faze, srpski reprezentativac je predvodio svoj tim do druge velike pobede na gostovanju, protiv španske Kahe Laboral.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

45 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve