Nova vest
Košarka

Utorak, 26.01.2010.

22:00

Đurović: Trebalo je da ih razbijemo

Trener košarkaša FMP Železnika Vlade Đurović rekao je da je nezadovoljan trijumfom nad Artlandom, pošto je njegov tim u tom meču ispustio veliku prednost.

Izvor: B92, Beta

Autor:B92, Beta

Default images

"Imali smo veliku šansu da pobedimo sa više od 20 poena razlike, jer smo posle prve četvrtine vodili sa 33:13. Međutim, u trećoj četvrtini smo potpuno pali i do kraja meča smo se borili za goli život. Nisam zadovoljan rezultatom, pogotovo što smo dobro igrali u prvom delu, ali smo sve to pokvarili u drugom poluvremenu", izjavio je Đurović.

"Panteri" su u Železniku pobedili Artland sa 86:80 (33:13, 19:21, 23:29 i 11:17), u utakmici prvog kola Grupe J u Top16 fazi Evročelindž kupa,a Đurović je istakao da je nezadovoljan igrom mnogih igrača FMP-a, a pogotovo Bojana Radetića i novajlije Saše Stefanovića.

"Ova pobeda je gorka radost. Propustili smo priliku da ih razbijemo. Radetić je u padu forme, a Stefanović ima psihološku barijeru, jer želi da dokaže da je pravo pojačanje. On je iskusan igrač i to mu ne treba", ocenio je Đurović.

Trener FMP-a je ukazao da njegovu ekipu čekaju tri vezana gostovanja u Evročelindž kupu, protiv Zagreba, Liježa i Artlanda. Kapiten FMP-a Predrag Samardžiski rekao je da je zadovoljan pobedom, ali da žali što je njegova ekipa dopustila protivniku da meč završi sa malim rezultatskim zaostatkom.

"Želeli smo da pobedom počnemo takmičenje u Top16 fazi. U prvom delu smo napravili veliku razliku, ali smo u drugom poluvremenu pali i dopustili Artlandu sa se vrati u meč. Žalimo što nismo pobedili sa većom razlikom. Ostaje nam da dobijemo sve utakmice na domaćem terenu i možda napravimo neko iznenađenje na strani", rekao je Samardžiski.

Trener Artlanda Torsten Libenat priznao je da je razočaran što njegova ekipa nije pobedila, jer je dobila tri četvrtine u duelu sa Železnikom.

"FMP je igrao dobro na početku, a mi smo bili malo uplašeni u prvoj četvrtini. Napravili smo iste greške kao prošle godine u međusobnom duelu u Evrokupu, kada je naš domaćin slavio. Posle loše igre u prvoj četvrtini, dobili smo naredne tri i šteta je što smo izgubili", rekao je Libenat.

Najefikasniji igrač Artlanda Aleksander Segelke ocenio je da je prva četvrtina odlučila utakmicu.

"Iznenađen sam kako je mladi tim Železnika odigrao prvu četvrtinu, igrali su sjajno. Imali smo velikih problema sa njihovim visokim igračima. U drugom poluvremenu smo igrali mnogo bolje, imali smo šanse da izjednačimo, ali ipak nismo uspeli", rekao je on.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

2 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve
NBA

Grešna braća Jokić VIDEO

Iako Nikola Jokić i ove sezone dominira u NBA ligi i vodi svoje Nagetse ka odbrani šampionskog prstena, prethodnog dana mediji bruje o njegovoj braći.

Sportal

10:58

6 h

U fokusu

Vidi sve