Nova vest
Košarka

Utorak, 26.01.2010.

19:51

Pobeda Zvezde u Češkoj

Košarkaši Crvene zvezde pobedili su u Češkoj ekipu Nimburka sa 65:60 (19:19, 17:22, 16:8, 13:11) u prvoj utakmici druge faze Evrokupa.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Najefikasniji u redovima crveno-belih bio je Amerikanac Majk Tejlor sa 19 poena, ali je i napravio sedam grešaka. Zvezda će narednog utorka u hali Pionir dočekati predstavnika Španije Gran Kanariju.

U prvoj evropskoj utakmici koju su odigrali bez kapitena Tadije Dragićevića, koji je u međuvremenu postao član Lotomatike, Crvena zvezda je do trijumfa došla u vrlo uzbudljivoj završnici. Za razliku od duela koje su crveno-beli izgubili u poslednjim sekundama u Zagrebu od Zagreba i u Beogradu od Olimpije, ovoga puta prikazali su mnogo sigurniju igru i na kraju upisali značajan trijumf koji može mnogo da im pomogne u plasmanu u četvrtfinale.

Čvrsta odbrana uz sigurne penale Tejlora i Kešelja doneli su crveno-belima trijumf u Češkoj, gde su u pripremnom periodu prošlog leta od iste ekipe ispraćeni sa značajnim minusom. Ovoga puta četa trenera Trifunovića ni jednog trenutka nije odustajala. Čak ni u trenutku kada je Nimburk imao 10 poena viška pred poluvreme, Zvezda je pokazala snagu i na odmor otišla sa samo pet minusa.

ČEZ Arena, gledalaca: 6.328, sudije: Drabikovski (Ukrajina), Šulga (Ukrajina), Kalpakas (Švedska).

NIMBURK: Benda 14, Sokolovski 6, Pumprla, Valc, Kremen 3, Nećaš 4, Li 6, Šlezak 7, Luis 11, Riči 2, Lenzli 7.

CRVENA ZVEZDA: Kešelj 11, Kikanović 3, Radosavljević, Rondović, Tejlor 19, Nedović, Stević 9, Radivojević 3, Videnov 4, Štimac 10, Bakić, Bjelica 6.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

95 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve