Nova vest
Košarka

Sreda, 20.01.2010.

21:25

NLB: Olimpija slavila u Pioniru

Košarkaši ljubljanske Olimpije savladali su Crvenu zvezdu u Beogradu u 17. kolu NLB lige rezultatom 72:71 (39:37).

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Tokom celog susreta oba tima su se smenjivala u vođstvu a važnu trojku za Zvezdu postigao je Videnov 12 sekundi pre kraja meča. Međutim u poslednjem napadu Olimpije na meču Met Volš postiže koš, dok Videnov promašuje šut za pobedu. Najefikasniji igrač na meču bio je Jaka Klobučar sa 22 poena, u timu Zvezde Majk Tejlor je postigao 16 poena, Videnov 13, Kešelj 12, a Kikanović 11 poena uz 6 skokova.

U prva četiri minuta sureta oba tima su bila neefikasna. Prve poene z Zvezdu postigao je tejlor sa linijeza slobodna bacanja. Olimpija je sredinom prve četvrtine imala prednost od pet poena (11:6). ali košem Kešelja posle kontre i poenima Tejlora iz igre i sa penala Zvezda dolazi do prvog izjednačenja, 11:11.

Do kraja prve četvrtine Alkesnadrov i Klobučar pogađaju trojke, dok je Zvezda uspela da postigne četiri poena koševima iz reketa, preko Kikanovića i Štimca.

Na početku druge četvrtine Filip Videnov pogađa prvu trojku za Zvezdu na meču. Posle četiri poene rezerviste Kikovskog Olimpija dolazi prvi put do prednosti od osam poena, 27:19. Tokom druge četvrtine prednost Olimpije se kretala od tri do šest poena. U poslednjem minutu prvog poluvremena Kešelj pogađa trojku, međutim na drugoj strani u poslednjoj sekundi napada za Olimpiju trojku postiže Volš. Ipak, u poslednjim trenucima druge četvrtine Majk Tejlor pogađa svoju prvu trojku na meču i na odmor se odlazi sa rezultatom 39:37 za tim iz Ljubljane.

Sredinom treće četvrtine posle koša Kešelja iz kontra napada, Zvezda ponovo vodi, 46:45. Posle je jednog faula u napadu kada se Tejlor prosto zabio z Vidmara u reketu Olimpije američki plejmejker se držao za koleno, ali se brzo vratio na teren. Zvezda krajem treće četvrtine ulazi u seriju, Vuk Radivojević je postigao šest poena iz dva napada, za do tog trenutka najveću prednost za “crveno-bele“, 54:48. Na odmor pred poslednju četvrtini, Zvezda odlazi sa +7, 57:50.

Ipak, u poslednjoj četvrtini Olimpija pravi seriju 11:2, i posle koša Vidmara vodi sa 61:59. Zvezda tokom poslednje četvrtine nije uspevala da preokrene rezultat u svoju korist sve do trojke Videnova, 12.2 sekunde pre kraja susreta. Ipak na drugoj strani Met Volš pogađa za ispostaviće se konačnih 72:71. Košarkaši Crvene zvezde imali su osam sekundi da realizuju napad, igrači Olimpije ih nisu faulrali, ali bugarski reprezentativac je promašio šut za pobedu.

Zvezdi je ovo deseti poraz ove sezone u NLB ligi, dok je Olimpija zabeležila jedanaestu pobedu.

Crvena zvezda: Kešelj 12, Kikanović 11, Radosavljević, Tejlor 16, Nedović, Stević 7, Radivojević 8, Dragićević (0/4, 5 izg.lopti), Videnov 13, Štimac 4, Bakić.

Olimpija: Šutulović, Klobučar 22, Bavčić, Đorđević 1, Kikovski 4, Aleksandrov 3, Vidmar 14 (11sk), Slokar 2, Golubović, Ošbolt 11, Volš 15.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

141 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve