Nova vest
Košarka

Ponedeljak, 18.01.2010.

20:45

Marberi karijeru nastavlja u Kini

Bivši košarkaš Nju Džersija, Minesote, Finiksa i Njujorka Stefon Marberi karijeru nastavlja u Kini, pošto je potpisao ugovor sa Šanžijem.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Marberi, koji je slobodan agent u NBA, stiže u Kinu naredne nedelje.

Član Šanžija prošle sezone bio je još jedan „nestašni momak NBA“ Bonzi Vels. NJegova epizoda neslavno je završena, iako je igrao veoma zapaženo dva meseca, pošto se nije na vreme vratio sa odmoran.

Čelnici kluba odlučili su se na ovakav potez kako bi se odužili navijačima i kako bi dobili što više mečeva do kraja šampionata. Trenutno, Šanži je 15. na tabeli sa 17 ekipa.

Marberi ima 32 godine i rođeni je Njujorčanin. Posle koledž karijere na Džordžija Teku, bio je 4. pik na NBA draftu 1996. godine, kada ga je uzeo Milvoki i prosledio Minesoti, gde je činio udarni tandem sa Kevinom Garnetom. Posle tri sezone usledio je novi trejd u Nju Džersi Netse, pa je tri godine igrao za Finiks Sanse, pet sezona za Njujork Nikse, dok je prošle bio član Boston Seltiksa. Marberi je dva puta nastupao na Ol-staru i dva puta je biran u treću NBA postavu. Ima osvojenu bronzanu medalju sa Olimpijskih igara u Atini 2004. godine.

U poslednje četiri godine više se bavio svojom robnom markom „Starberi“ i linojom patika koje se prodaju po ceni od samo 14.98 dolara u prodavnicama „Stiv end Beris“.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

7 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve