Nova vest
Košarka

Četvrtak, 14.01.2010.

21:46

Miličić: Ne odričem se svog novca

Darko Miličić, nekada drugi pik na NBA draftu iza Lebrona Džejmsa, nalazi se na životnoj i sportskoj prekretnici.

Izvor: B92, Novosti

Autor:B92, Novosti

Default images

Opcije su: raskid ugovora uz gubitak novca, odlazak u drugi NBA klub uz gubitak novca ili odlazak u Evropu. Miličić definitivno ne može da sedi skrštenih ruku, ali su mu one ovoga puta potpuno vezane.

Srpski centar pomirio se sa sudbinom da mora da presedi u gledalištu još polovinu ugovora sa Njujork Niksima i nema nameru da se pokupi i ode. Niti u drugi NBA tim, niti da pruži Niksima zadovoljstvo da mu ne isplate preostali deo milionskog ugovora.

“Da je samo do mene, pokupio bih se i otišao. Zašto da putujem sa timom u kojem nemaju nameru da me upotrebe, kada mogu da budem kod kuće sa bebom? Ali, neću da im pružim to zadovoljstvo i odreknem se novca. Moram da mislim na ženu i dete,” izjavio je Miličić za “Njujork post”.

Srbin je naglasio agentu Marku Kornštajnu da ne želi trejd u drugi NBA tim do kraja sezone, jer nije fizički i psihički spreman. U slučaju ponude iz Evrope u prelaznom roku, tim sa Starog kontinenta bi verovatno morao dodatno da plati Niksima, kao Real Madrid Memfisu za Marka Jarića.

"Želim samo da odem kući, razbistrim glavu i spremim se za Evropu,” želje su Miličića, koji bi - ako uskoro reši svoj status - mogao da se nada i pozivu selektora Dušana Ivkovića na širi spisak igrača za Svetsko prvenstvo u Turskoj.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

40 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve