Nova vest
Košarka

Sreda, 13.01.2010.

19:38

Lukajić novi trener Hemofarma

Košarkaški klub Hemofarm doveo je Željka Lukajića na mesto trenera tima umesto Stevana Karadžića sa kojim je okončana saradnja.

Izvor: B92, Tanjug

Autor:B92, Tanjug

Default images

Zbog prepoznatljivog kvaliteta rada, velikog međunarodnog iskustva i dobrog poznavanja prilika u klubu, uprava Hemofarma smatra da je Lukajić pravo rešenje i da najbrže može da preuzme ekipu. Njegov asistent biće Dušan Gvozdić, inače drugi pomoćni trener selektora Dušana Ivkovića u reprezentaciji Srbije.

Lukajić će u sredu održati prvi sastanak sa igračima i trening, a već u četvrtak ekipa kreće u BiH, gde je u subotu očekuje utakmica sa Širokim, u okviru Jadranske lige.

Inače, Željko Lukajić je najuspešniji trener u istoriji Hemofarma. U sezoni 2001/02, doveo je Vrščane do finala poslednjeg međunarodnog Kupa Radivoja Koraća, kada su u centru 'Milenijum' izgubili od španske Malage, koju je tada vodio Božidar Maljković. Sledeće sezone igrali su fajnal-for FIBA Kupa, a 2004/2005 polufinale ULEB Kupa. Iste godine su, kao debitanti, osvojili Jadransku ligu, što je jedini trofej muške ekipe Hemofarma.

Posle Hemofarma, Lukajić je proveo jednu sezonu u bugarskom prvoligašu Lukoilu, sa kojim je oborio sve domaće rekorde i tri puta bio proglašavan za trenera meseca.

Jednu sezonu je radio u Igokei (BiH), a poslednje trenersko angažovanje imao je u ruskoj ekipi Univerzitet iz Surguta.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

17 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve