Nova vest
Košarka

Ponedeljak, 11.01.2010.

15:07

Vujošević: "Moramo ostati realni"

Trener košarkaša Partizana Duško Vujošević ocenio je da su ‘crno-beli’ plasmanom u drugi krug Evrolige, kolo pre kraja prve faze, ostvarili veliki uspeh.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

On je podsetio da njegovim izabranicima pre početka sezone niko nije davao realne šanse da se četvrti put uzastopno nađu meuu 16 najboljih timova na kontinentu. "Neki stručnjaci za koje se ne može reći da su nedobronamerni prema našem klubu tvrdili su da ove sezone nemamo konkurentan tim za Evroligu i da ćemo zabeležiti samo dve pobede", rekao je Vujošević.

"Ekipa Partizana stvarana je u hodu, a sada, u trenucima kada smo prebrodili prvu fazu, ne smemo da izgubimo kontakt sa realnošću", dodao je Vujošević.

On je naglasio da su ‘crno-beli’ potpuno svesni svojih kvaliteta i nedostataka i dodao da mu smetaju medijske kalkulacije o konačnom plasmanu Partizana u ‘B’ grupi.

"Velika većina košakaških zaljubljenika u Srbiji, bez obzira na navijačku pripadnost, iskreno se raduje našem uspehu. Zadatak u grupi nije bio nimalo lak, jer sam i dalje uveren da je ‘B’ grupa bila najteža u Evroligi", istakao je Vujošević.

Pred meč poslednjeg kola protiv grčkog Olimpijakosa, u Atini, trofejni stručnjak je istakao da je domaćin apsolutni favorit i dodao da je tim iz Pireja jedan od glavnih kandidata za plasman na završni turnir Evrolige u Parizu.

"Olimijakos je, uz Efes Pilsen, klub sa najvećim budžetom i najviše kvalitetnih igrača u sastavu. Oni dobro pamte poraz u 'Pioniru' i siguran sam da će uraditi sve da nam se revanširaju", rekao je Vujošević.

On je podsetio da u timu prvaka Srbije neće biti povređenog centra Aleksandra Marića, ali da će prednost Partizana u susretu sa Grcima biti rasterećenost u rezultatskom smislu.

Iskusno krilo Partizana, Dušan Kecman, napomenuo je da će 'crno-beli' igrati sa jednom od najboljih evropskih ekipa i dodao da je Olimpijakos kroz mečeve u grupi potvrdio renome velikog favorita.

"Očekujem da će Olimpijakos imati snažnu podršku sa tribina. Sa druge strane, mi ćemo se boriti i pokušati da pružimo maksimum", zaključio je Kecman.

Utakmica između Olimpijakosa i Partizana igra se u sredu od 20 časova.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

49 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve