Nova vest
Košarka

Nedelja, 27.12.2009.

22:44

Čabarkapa sanja povratak na parket

Žarko Čabarkapa, koji je zbog povreda pre tri godine prestao sa profesionalnim igranjem košarke, sanja o povratku na teren.

Izvor: B92, Večernje novosti

Autor:B92, Večernje novosti

Default images

“Svaki put kada sam morao pod nož, govorio sam sebi nikad više basket. Pogotovo nedavno pre operacije. Tad mi je bilo najteže jer znam kroz šta sve moram da prođem. Čak sam imao i neke poslovne planove van košarke. Ali, čim mi bude malo bolje, kao što je sad, uželim se lopte", izjavio je Čabarkapa za “Večernje novosti”.

"Nije lako sa 29 godina i, praktično, tri sezone bez igranja, da počnem od nule, ali, videćemo. Ništa ne planiram. Samo hoću da budem zdrav” dodao je Čabarkapa.

Posle rehabilitacije zbog brojnih povreda Čabarkapa je početkom ove godine pokušao da se vrati igrajući za Budućnost, ali nije mu uspelo.

“Malo ljudi zna da sam nedavno imao i treću operaciju, ali sada je sve u redu”.

Krilni centar rođen u Zrenjaninu u NBA se otisnuo 2003. godine, kada su ga kao 17. pika na draftu birali Finiks Sansi.

“Zvuči kao fraza, ali kada u džepu imate trogodišnji ugovor s klubom iz NBA, koji vam pri tom da veliku šansu i vi počnete odlično da je koristite, pomislite da je ceo svet vaš”.

Svet koji kao da se srušio na Žarka krajem novembra 2003, kada ga je, prilikom pokušaja da zakuca, Deni Fortson grubo prizemljio polomivši mu zglob.

“Ni danas, šest godina posle tog pada, ne sećam se tačno kako je kidisao na mene. Samo udarac, pad, tupi bol u ruci, koji je potom bio sve jači”.

Svi su se nadali da će Žarko posle nekoliko meseci rehabilitacije ući u stari ritam.

“I ja sam tako misilio, ali, nažalost, promenile su se okolnosti. Nisam vratio staru minutažu, potom je usledio i trejd sa Golden Stejtom”.

Selidba u Oklend u tom momentu bila je dobro rešenje, pogotovo kada je trener Don Nelosn pred kraj sezone počeo da daje veći prostor Čabarkapi. Žarko je s nestrpljenjem očekivao novi šampionat.

"Mali bol u leđima... U prvi mah tome nisam pridavao značaj, izgledalo je kao obična povreda. Međutim, na kraju sam morao na operacioni sto. Jednom, pa pošto sam imao problema, nedugo posle par meseci, i drugi put", objašnjava Čabarkapa, dodajući da je najviše svojom krivicom drugi put morao ‘pod nož’:

“Požurio sam sa oporavkom, hteo sam da se što pre vratim na teren, izborim se za novi ugovor... Na kraju, nije toliko važno što sam ostao bez kluba, nego što sam morao opet na operaciju”.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

21 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve