Nova vest
Košarka

Nedelja, 27.12.2009.

22:16

Barsa razbila Real u Vistalegreu

Košarkaši Barselone deklasirali su Real u Madridu sa 79:57 u derbiju 14. kola španske ACB lige.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Katalonci su kontrolisali ceo tok meča, već početkom drugog perioda stekli su dvocifrenu prednost koju nisu ispuštali do kraja, a vodili su i sa 28 poena razlike. Najbolji je bio Riki Rubio sa 18 poena i 7 asistencija, a Fran Vaskes je za 17 minuta imao 16 poena i 4 skoka. Darijus Lavrinovič predvodio je domaće sa 19 poena, a Novica Veličković dao je 2 poena (1-5 iz igre, 28 min.), uz 3 skoka.

Real je u ‘el klasiko’ ušao znatno oslabljen, pošto trener Etore Mesina nije mogao da računa na Serhija Ljulja, Trevisa Hensena i Felipea Rejesa, a nije nastupio ni najnovije pojačanje Marko Jarić. Sa druge strane, Barsa je bila lišena pomoći jedino Jake Lakoviča.

Uprkos boljoj kadrovskoj situaciji, malo ko je očekivao rezultatsku katastrofu Reala, naročito zato što se igralo u madridskom “Vistalegreu” pred 13 hiljada gledalaca.

Ipak, Real je bio ravnopravan rival jedino u prvoj četvrtini, a i tada je osam od 11 poena ubacio Lavrinovič, jedini koji je u domaćem timu igrao na uobičajenom nivou.

Već od druge deonice ekipa Ćavija Paskvala je preuzela sve konce i lepršavom igrom konstantno uvećavala prednost – uz snažnu odbranu, Katalonci su u napadu igrali tečno, skoro sve akcije su im prolazile, a u tim trenucima dominirao je Vaskes.

U trećoj deonici Real je uspeo da smanji na -14 (43:29), ali tada Rubio podiže igru na viši nivo i sa devet poena u kratkom intervalu definitivno rešava pitanje pobednika.

Trijumfom u Madridu Barselona se učvrstila na vodećoj poziciji sa 13 pobeda i jednim porazom, dok Real sada ima skor 11-3 i deli drugu poziciju sa Kaha Laboralom.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

42 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve