Nova vest
Košarka

Nedelja, 27.12.2009.

18:32

Gasol: "Verovatno ne igram na SP"

Španski košarkaš Pau Gasol kaže da ne postoje velike šanse da nastupi na Svetskom prvenstvu 2010. godine u Turskoj.

Izvor: B92, talkbasket.net

Autor:B92, talkbasket.net

Default images

„Mogućnost da igram vrlo je daleka. Došao je trenutak kada o nekim stvarima moram ozbiljno da razmislim. Nacionalni tim mi je jedna od najvažnijih stvari, ali ako želim da budem fit i nastavim da igram, ne mogu da nastavim istim tempom. Mora da dođe momenat za odmor i mislim da je to predstojeće leto“, izjavio je Gasol.

Najbolji španski košarkaš svih vremena smatra da će reprezentacija i bez njega biti tim za respekt.

„Sa ili bez mene, naša ekipa ima dovoljno kvaliteta da bude konkurenz za vrh. To je tim pun talenta koji će se uvek takmičiti na najvišem nivou. To potvrđuju i činjenice, igrali smo četiri finala u nizu i pobedili u dva. Ne mislim da će moj uticaj biti presudan“.

Gasol je na korak od produženja ugovora sa Los Anđeles Lejkerima do 2014. godine, a ne isključuje mogućnost da se tada, kao 34-godišnjak, vrati u Barselonu.

„Istina je da bih voleo da se vratim u Barsu, ali to je još daleko. Sada mi je primarni cilj da ovde okončam NBA karijeru, sa Lejkersima. Videćemo za posle, ali povratak je realna mogućnost“.

Selekcija Španije na SP u Turskoj (28. avgust - 12. septembar) igra u grupi D sa Francuskom, Kanadom, Litvanijom, Novim Zelandom i Libanom.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

9 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve