Nova vest
Košarka

Nedelja, 27.12.2009.

13:24

Trifunović zvanično predstavljen

Novi trener Crvene zvezde Aleksandar Trifunović zvanično je predstavljen u prostorijama kluba na Malom Kalemegdanu.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Bivši košarkaš „crveno-belih“ potpisao je ugovor na godinu i po dana sa idejom da se saradnja nastavi. "Inicijalna kapisla za moj povratak u Crvenu zvezdu je potencijal tima, igračkog kadra. Izazov je raditi sa igračima kakve Zvezda ima u ovom trenutku. Taj njihov potencijal može da bude izražen samo uz ogroman rad i posvećenost klubu", rekao je Trifunović.

Zvezda je posle serije poraza u NLB ligi raskinula saradnju sa dosadašnjim trenerom Acom Petrovićem, a osim Trifunovića kandidati za mesto trenera bili su još Igor Kokoškov i Saša Obradović.

„Ne bih želeo da ovu pres konferenciju pretvorimo u moju analizu onoga što je iza nas i onoga što je u Zvezdi bilo. Mislim da se mnogo o tome priča, piše i sigurno čak i pojedini broj vas zna mnogo bolje činjenično stanje. Ja ne bih želeo da tom analizom izađem odavde i da se stekne utisak nekog alibija pre nego što je rat počeo. Mislim da je to sve iza nas i ja, kao neko ko pripada Crvenoj zvezdi stoprocentno od svojih igračkih dana pa do danas, sam našao za shodno da svoju pripadnost klubu izrazim na ovaj način u stuaciji koja nije nimalo laka, ali mislim da nije onakva kakva bi želeli mnogi da bude. Kad kažem želeli da bude, mislim i u pogrešnom smeru, ne dobrom za Zvezdaše", rekao je Trifunović.

Trifunović je u Zvezdi radio samostalno i kao pomoćnik Zmagoslavu Sagadinu, a najveće uspehe u kratkoj trenerskoj karijeri zabeležio je predvodeći Lijetuvos Ritas (2006-2008) – osvojio je Baltičku ligu, igrao finale tadašnjeg ULEB kupa i plasirao se u Top16 fazu Evrolige.

Od početka ove sezone 42-godišnji Trifunović vodio je Spartak iz Sankt Peterburga, ali je sa ruskom klubom saradnja okončana početkom novembra.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

57 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve