Nova vest
Košarka

Nedelja, 20.12.2009.

23:04

Pešić: "Grupa u Turskoj po meri"

Svetislav Pešić smatra da je Srbija dobila dobru grupu na SP u Turskoj idućeg leta.

Izvor: B92, Večernje novosti

Autor:B92, Večernje novosti

Default images

"Svaka grupa na ima svoje favorite. Ne bih ocenjivao da li je naša teža ili lakša, ali mislim da uopšte nije loša. Cilj naše reprezentacije nije samo da učestvuje, već i da uradi nešto više. Imamo kvalitet, možda smo jedini koji znaju u kom sastavu će igrati u Turskoj jer pretpostavljam da neće biti velikih promena u odnosu na EP u Poljskoj. Očekujem da ćemo sigurno proći u osminu finala", rekao je Pešić za "Večernje novosti".

Srbija se nalazi u grupi A sa Argentinom, Nemačkom, Angolom, Jordanom i Australiijom, a ukršta se sa B grupom, u kojoj su favoriti za prolazak SAD, Slovenija, Hrvatska i Brazil.

„Najvažnije je izbeći Amerikance, iako ne znamo s kojim timom će doći u Tursku. Ranije su imali običaj da na svetska prvenstva na evropskom tlu vode nešto slabije sastave, ali je Majk Križevski ozbiljan trener koji će se boriti da ima što jaču ekipu. Mislim da je B grupa najslabija, odnosno da nam najviše odgovara u smislu izbora protivnika u osmini finala. Slovenci su dostigli svoj maksimum na EP u Poljskoj, a Hrvati i Brazilci su negde na istom nivou. Da se ta prva odlučujuća utakmica igra danas, Srbija bi bila favorit“.

Najozbiljniji konkurenti u našoj A grupi su Argentina, Nemačka i Australija.

„Argentinci su se jedva plasirali jer su kvalifikacije igrali nekompletni. Vrhunac su dostigli na SP 2002. i OI 2004, tako da su Đinobili, Skola i Oberto već na zalasku svoje reprezentativne karijere. Ako oni ne igraju, nemaju šansu za visok plasman. Nemci imaju mladu, perspektivnu ekipu, koja s Novickim mnogo dobija na kvalitetu, ali ne mogu da se ubroje među favorite. Australija je ozbiljna reprezentacija, koja uvek ima dva ili tri NBA igrača, ali nisam siguran da može da igra dobro u kontinuitetu. Naravno, u jednoj utakmici može da dobije svaku ekipu u grupi“.

Svetsko prvenstvo u Turskoj igra se od 28. avgusta do 12. septembra naredne godine.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

31 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve