Nova vest
Košarka

Utorak, 15.12.2009.

19:06

Ernandes: Srbija kandidat za zlato

Selektor reprezentacije Argentine Serhio Ernandes veoma poštuje nacionalni tim Srbije, ali ističe da bi njegova ekipa trebalo da bude u prva dva tima u grupi A.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

„Srbija je kao Litvanija ili Slovenija, to su zemlje u kojima je košarka više od sporta. Imaju talentat, istoriju i veoma su takmičarski nastrojeni, imaju zvezde u Evropi i NBA. Oni su kandidat ne samo za prvo mesto u grupi, nego i za zlanu medalju. Naš cilj je da budemo prvi ili drugi u grupi, imamo potencijal za to“.

Ernandes je potom analizirao ostale ekipe u grupi A, počevši od Nemačke i Australije.

“Nemci su opasan tim, a igra im se bazira na Dirku Novickom, koji poboljšava ostale košarkaše. Australija ima NBA igrače i definisanu igru. Sjajni su u reketu i imaju vrhunske igrače poput Endrua Boguta. ‘Kengure’ nikako ne smemo potceniti, čak i kada gube 15 razlike, ne predaju se”, dodaje 46-godišnji stručnjak.

U grupi još se nalazi Jordan i Angola, vodeći tim afričkog kontinenta.

“Angola nije među najboljim selekcijama, ali iskusni su. Igrali smo protiv njih u okviru priprema pred Olimpijske igre u Pekingu. Fizički su odlično spremni, borbeni su i disciplinovani”.

Ernandes je na kraju rezimirao utiske posle žreba.

“Neće biti ni lako ni teško. Počinjemo protiv Nemaca. Pravila su takva i mislim da će nam biti teško u drugoj fazi, ali ne možemo da se žalimo”.

Mečevi A grupe igraju se u Kajzeriju, gradu udaljenom 300km od Istanbula.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve