Nova vest
Košarka

Utorak, 15.12.2009.

14:54

EL: Orlean - Partizan (21h)

Trener košarkaša Partizana Duško Vujošević izjavio je da njegovu ekipu čeka "jako težak posao" na gostovanju Orleanu u osmom kolu Grupe B.

Izvor: B92, Beta

Autor:B92, Beta

Default images

U Grupi B, tri kola pre kraja takmičenja u prvoj fazi Evrolige, sve ekipe - osim Orleana - imaju šansu da se plasiraju u Top 16. Olimpijakos je učinio veliku uslugu crno-belima i pobedio LIjetuvos u Viljnusu u sredu uveče u prvom meču 8.kola u grupi B, pa sada ima skor 6/2.Unikaha ima 5/2, Partizan 4/3, Lijetuvos Ritas 4/4, a Efes Pilsen ima 3/4.

"Čeka nas jako težak posao. Došli smo u situaciju da se eventualnom pobedom približimo nečemu čemu se malo ko nadao na početku sezone - plasmanu u Top 16. Orlean nema problema sa motivacijom, podiže kvalitet i sigurno će želeti da zabeleži makar jednu pobedu", rekao je Vujošević novinarima u Beogradu.

"Protiv Olimpijakosa kod kuće vodio je do pred kraj, a na jako teškom gostovanju u Litvaniji kontrolisao je veći deo utakmice. Mi se možemo osloniti na ono što zavisi od volje: motivaciju, odbranu, energiju, skok. Svestan sam i da su oni jako motivisani", rekao je Vujošević.

"Ako bismo pobedili u Francuskoj i onda Lijetuvos kod kuće, ja bih bio zadovoljan, čak i da se ne plasiramo u Top 16", rekao je Vujošević.

Kapiten "crno-belih" Petar Božić istakao je motivaciju Orleana kao najveći problem.

"Orlean ima svoj kvalitet, a popravio je formu u poslednjim utakmicama. Pokazali su da im je ponos važan i sigurno će biti jako motivisani da zabeleže jednu pobedu. Mi želimo da nastavimo da pobedjujemo i da ostanemo u trci za Top 16", rekao je Božić.

Utakmica Orlean - Partizan igra se u četvrtak od 21 sat.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

58 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve