Nova vest
Košarka

Utorak, 15.12.2009.

12:28

Ivković za B92: "Najteža grupa"

Selektor Dušan Ivković izjavio je za B92 da je reprezentacija Srbije izvukla najtežu grupu na žrebu za Mundobasket.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Ivković je posebno apostrofirao Australiju i Angolu kao selekcije koje su "pokvarile" ovaj žreb za Srbiju, ali i činjenicu da prvi meč igramo sa Angolom, kao i da ćemo mečevi igrati u grupi u Kajseriju koji je u centralnoj Turskoj i vrlo daleko od Istanbula.

"Pred žreb je bilo pitanje šta bismo želeli, a šta ne. Sada kada je žreb prošao verovatno da je naša grupa najteža iz prostog razloga što su iz trećeg šešira izvukli Australija, a iz petog Angolu koja je daleko najbolji afrički tim. Na sve to igramo i prvu utakmicu sa njima. Ušli smo u jaku grupu, a obzirom da se ukrštamo sa grupom B, jasno je da nas čeka težak posao. Ponavlja se situacija kao u Poljskoj da moramo da budemo potpuno spremni već na startu. Meč sa Angolom će odlučivati o plasmanu u najbolja 4. Na sve to, određeno je da igramo u Kajseriju u centralnoj Anatoliji, gradu koji je 600 kilometara udaljen od Istanbula. Ta činjenica će dosta da utiče na dolazak naših vernih navijača i podršku, za koju smo želeli da bude veća nego u Poljskoj," kaže Ivković za B92.

Iskusni trener je po mnogima uz mladi tim i najveći adut naše reprezentacije. Međutim, sada više kao reprezentacija nismo iznenađenje, posle srebra u Poljskoj:

"Ja kao selektor dosta teško mogu da napredujem, iako se kaže da se čovek uči dok je živ. Međutim, imamo sretnu okolnost da su naši igrači mladi, da imaju već na početku dobre sezone u svojim klubovima, da imamo prostora za napredak. Ja sam kao i uvek optimista," izjavio je selektor naše reprezentacije za B92, odmah po završetku žreba u Istanbulu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

78 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve