belgijski Okapi je izgubio, dok je Banvit pobedom potvrdio dobru formu. '> belgijski Okapi je izgubio, dok je Banvit pobedom potvrdio dobru formu. '> belgijski Okapi je izgubio, dok je Banvit pobedom potvrdio dobru formu. '>
Nova vest
Košarka

Ponedeljak, 14.12.2009.

21:31

Evročelendž: Okapi ponovo izgubio

Dva od tri FMP-ova protivnika u Evročelendžu igrali za vikend. Sledeći rival 'Pantera', belgijski Okapi je izgubio, dok je Banvit pobedom potvrdio dobru formu.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Okapi Alstar je zabeležio deveti poraz u Belgiji jer je izgubio u Liježu od istoimene ekipe 80:74. Banvit, s druge strane, igra veoma dobro u Turskoj, a do šeste pobede došao je na veoma nezgodnom gostovanju Mersinu sa 96:93. Letonska Riga nije igrala tokom vikenda pa je i dalje na čeitri pobede iz četiri meča.

Banvit je četvrti u truskoj ligi sa šest pobeda iz devet mečeva. U poslednjem kolu kao gost je savladao ekipu Mersin sa 96:93. Ključni igrač gostiju bio je Lens Vilijams sa 21 poenom (8/15 za dva) i deset skokova. Čarls Dejvis je ubacio 18 (7/8 za dva) uz šest skokova dok je Bariš Ermis dodao 16. Kit Simons je postigao deset poena i devet skokova. Najbolji u poraženom timu bio je Dominik Džejms sa 20 poena. Inanc Koč je ubacio 16 i imao deset skokova, dok je Goran Nikolić postigao 11 poena i šest skokova.

Okapi Alstar je bez pobede u Evročelendžu, a veoma loše mu ide i u belgijskom šampionatu. Alstar je izgubio i u 12. kolu od Liježa koji je na svom terenu bio bolji sa 80:74. Adrian Benks je predvodio pobednike sa 23 poena, a Aleks Ruf je ubacio 16. Najbolji u Okapiju bio je Džamar Vilson koji je bio najbolji strelac meča sa 30 poena. B.J. Rejmond je ubacio 16 poena uz pet skokova, dok je Bingo Merieks pored 11 poena imao i devet skokova.

Riga nijie igrala ovog vikenda u šampionatu Letonije.

Tabela:
1. FMP 3/0
2. Banvit 2/1
3. Riga 1/2
4. Okapi 0/3

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

5 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve