Nova vest
Košarka

Četvrtak, 10.12.2009.

23:53

Vujošević: Velikom željom do pobede

Trener Partizana Duško Vujošević izjavio je nakon pobede nad Efes Pilsenom da su njegovi igrači slabiju partiju u odbrani nadoknadili željom za trijumfom.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Partizan je u sedmom kolu evrolige pobedio turskog predstavnika rezultatom 93:92. "Bila je veoma teško, ali nije se moglo ni očekivati da bude drugačije. Opteretili smo se važnošću utakmice, što pokazuju promašena slobodna bacanja. Ipak, imali smo veliku želju za pobedom o čemu svedoči broj skokova", kazao je Vujošević na konferenciji za posle utakmice.

"Nismo mogli da odigramo čvršću odbranu, možda i zbog kriterijuma sudjenja. Zbog toga nismo uspeli da ovaj duel pretvorimo u meč sa malim brojem poena, što odgovara Partizanu", dodao je on.

Vujošević je kazao i da je večerašnjom pobedom Partizan sačuvao velike šanse za plasman u Top 16 fazu Evrolige.

"Svaka utakmica u Evroligi je velika muka, ali ceo rad dobije smisao kada se pobedi na kraju", rekao je on i dodao da je za "crno-bele" plejmejker Efesa Igor Rakočević bio "nerešiva enigma".

"Ipak, junak utakmice bio je Dušan Kecman zbog poslednjeg koša", zaključio je Vujošević.



Trener Efesa Ergin Ataman nije bio u potpunosti nezadovoljan igrom svoje ekipe.

"Igrali smo u svom stilu, sa malim brojem izgubljenih lopti i ovo je verovatno najbolji meč Efesa ove sezone, kada je u pitanju napad. Jedina razlika zbog koje smo izgubili su skokovi u napadu Partizana. Kad god su igrači domaćina promašili slobodno bacanje, dobijali su šansu za drugi napad", rekao je Ataman.

On je dodao da je u Grupi B još sve nezvesno u borbi za plasman u Top 16, jer "pet ekipa ima velike šanse da to ostvari".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

47 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve