Nova vest
Košarka

Četvrtak, 10.12.2009.

23:52

EL: Pobede za Olimpijakos i CSKA

Košarkaši Olimpijakosa savladali su u Pireju, u okviru B grupe Evrolige, špansku Unikahu rezultatom 89:68 i po prvi put došli na lidersku poziciju.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

U istoj grupi Partizan je u veoma zanimljivom meču savladao turski Efes Pilsen rezultatom 93:92. U mečevima C grupe Kaha Laboral je savladala Makabi 91:82, dok je moskovski CSKA, u Rimu, bio više nego ubedljiv protiv domaće Lotomatike rezultatom 72:57.

I Olimpijakos i Unikaha sada imaju skor 5:2, ali su Grci u prednosti pošto su slavili sa tri pona više, u odnosu na poraz u Malagi. Unikaha, koja je pred ovaj duel ostala i bez centra Roberta Arčibalda, na startu je povela sa osam razlike. Olimpijakos je odgovorio preko Papalukasa, koji je nastavio da vodi domaći tim sve dok nisu anulirali prednost iz prvog duela, u poslednjim minutima meča.

Džoš Čildres i Linas Kleiza predvodili su ekipu iz Pireja sa po 15 poena, dok je Halperin dodao 14. Nikola Vujčić je ubacio 12, Borusis 10, Papalukas 9. Reprezentativac Srbije Miloš Teodosić postigao je šest poena, uz šut za tri poena 2-3. Grci su na najbolji mogući način iskoristili odsustvo startnog centra Unikahe Džoela Frilanda i potpuno dominirali u skoku (39:21). U redovima Unikahe Omar Kuk je postigao 18 poena, 12 je dodao Printezis, dok su po 11 postigli Jiri Velš i Leri Luis.

Španci su odlično počeli meč i stigli do prednosti 20:12. Nakon toga u igru ulazi Papalukas i 'crveni' polako počinju da se vraćaju u život i na kraju prve deonice smanjuju razliku na 20:16. Na startu drugoe četvrtine Olimpiakos pravi seriju 6:0 i stiže do prednosti 22:20. Nakon toga domaći tim nastavlja da dominira i odlepljuje se na 38:28. Unikaha odgovara preko Luisa, koji postiže pet vezanih poena, međutim, Kleiza i Halperin vraćaju prednost Olimpijakosu 44:32. Borusis je sjajnim zakucavanjem omogućio svom timu da na poluvremenu ima dvocifrenu prednost (46:35). U nastavku meča viđena je izjednačena borba u kojoj domaći nisu uspeli da uvećaju svoju prednost pa se u poslednju deonicu ušlo sa vođstvom Olimpijakosa od 66:55. Međutim, u završnici meča domaći tim odličnom i veoma angažovanom igrom uspeva da anulira prednost Unikahe iz prvog meča. Gosti su tajmautom pred kraj utakmice pokušali da zaustave Olimpijakos i izbegnu ubedljiv poraz, ali su domaći košarkaši do samog kraja ostali maksimalno koncentrisani i stigli do liderske pozicije u B grupi.

Kaha Laboral je stigla do druge ovosezonske pobede protiv Makabija rezultatom 91:82, a time i deobe liderske pozicije u C grupi najelitnijeg evropskog klupskog takmičenja. Mirza Teletović je u 'Nokia Areni' u Tel Avivu pružio verovatno partiju karijere, pošto je postigao rekordnih 28 poena uz šut 8-14 za tri poena. Kaha je tako, pred duel sa Union Olimpijom naredne nedelje, došla do skora 5-2. Sa druge strane Makabi (5-2) u narednom kolu gostuje u Moskvi ekipi CSKA (5-2).

Gosti su se odlepili u drugom periodu igre kada su na poluvreme otišli sa deset poena prednosti 34:43. Makabi se nije predavao i u nastavku meča stiže do vođstva 40:49, ali nezaustavljivi Teletović uzvraća preciznim šutevima za tri poena, koji vraćaju prednost gostima. Gosti su najveću prednost imali u poslednjoj deonici kada su vodili sa 15 razlike, što domaćin do kraja meča nije uspeo da stigne.

I košarkaši moskovskog CSKA plasirali su se u narednu fazu Evrolige pošto su u Rimu Savladali domaći Lotomatiku sa 72:57. Moskovljani se sada nalaze na deobi prvog mesta u C grupi sa timovima Makabija i Laborala, pošto, posle sedam odigranih kola, ove tri imaju skor od pet pobeda i dva poraza.

Lotomatika posle četvrtog uzastopnog poraza ima skor 3-4 i u narednom kolu je očekuje borba na sve ili ništa za poziciju četiri protiv ekipe Marusija (2-5). Za plasmanu Top 16 Italijanima je neophodna pobeda u tom meču. Langdon i Kaun su predvodili CSKA sa po 13 poena, uz to da je Langdon šutirao za tri pona 4-5, dok je Kaun uhvatio deset lopti. Najefikasniji igrač utakmice bio je Andre Hatson, koji je za Lotomatiku postigao 18 poena.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

2 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve