Nova vest
Košarka

Četvrtak, 10.12.2009.

22:29

EL: Barsa na 100%, prošla i Sijena

Košarkaši španske Barselone i posle sedam odigranih kola ostali su jedini neporaženi tim u Evroligi, pošto su savladali Cibonu u Zagrebu rezultatom 80:66.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

U drugoj utakmici A grupe, ekipa Montepaski Sijene, takođe, je izborila plasman među Top 16, pošto je u Kaunasu savladala domaći Žalgiris sa 83:72. Barsa trenutno vodi u grupi sa skorom 7-0 i ukoliko na domaćem terenu savlada ekipe Žalgirisa i Sijene, prvu fazu takmičenja će završiti na liderskoj poziciji.

Sa druge strane, zagrebačka Cibona ima skor 1-6 i ukoliko sledeće nedelje ne pobedi Fenerbahče Ulker izgubiće svaku šansu da prođe u narednu fazu takmičenja.

Špance je u četvrtak predvodio Huan Karlos Navaro, koji je postigao 20 poena. Fran Vaskez je dodao 19 poena, uz osam skokova, dok je Terensu Morisu za dlaku izmakao dabl dabl, pošto je zabeležio 11 poena i devet skokova. U redovima cibone najefikasniji je bio Gordon sa 19 poena.

Barsa je posle deset minuta igre vodila sa 26:19, da bi u drugoj četvrtini Navaro sa 14 poena omogućio svom timu da na odmor ode sa prednošću od 11 poena (45:34). Zagrpčani su u nastavku pokušali da se vrate u meč, ali je ponovo Navaro uz pomoć Bonija Ndonga vratio Barsu na +12 (53:65). Nakon toga gosti u završnici meča nisu dozvolili nikakvo iznenađenje, pa su utakmicu mirno priveli kraju i potpuno zasluženo trijumfovali rezultatom 80:66.

Ekipa Montepaski Sijene je nakon nove ubedljive pobede stigla do skora 6-1 i ima samo pobedu manje u odnosu na lidera grupe, Barselonu. Italijane u narednom kolu očekuje duel sa aktuelnim šampionom Francuske Asvelom. Sa druge strene, ekipi Žalgirisa, koja trenutno ima skor 1-6, neophodna su dva trijumva u preostala tri kola, kako bi zadržala šansu da prođe u narednu fazu takmičenja. Litvanci u osmom kolu gostuju španskoj Barseloni, koja je jedini neporaženi tim u takmičenju.

Najefikasniji u redovima Montepaskija bio je David Hokins sa 20 poena. Terel Mekintajer je ubacio deset, uz devet asistencija. Pod koševima su dominirali Lavrinović (16 poena i 6 skokova) i Eze (17 poena i 7 skokova).

Sa druge strane Travis Votson je imao fantastično veče sa 17 poena i 17 skokova (jedan manje od njegovog rekorda Evrolige). Od toga je čak deset lopti uhvatio u napadu, što je novi rekord tog takmičenja. Tadas Klimavicius je pomogao sa 14 poena, ali njih dvojca nisu uspela da spreče poraz Žalgirisa.

Montepaski je veoma čvrstom igrom već do poluvremena stvorio prednostod od 17 poena. Međutim, u nastavku domaći tim uzvraća na sve raspoložive načine i uspeva da smanji na četiri razlike pred početak poslednje četvrtine. Ipak, prvak Italije u završnici meča odgovara mnogo agresivnijom odbranom, koja pravi seriju od 9:0 i ruši sve nade Žalgirisa o mogućem preokretu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

5 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve