Nova vest
Košarka

Ponedeljak, 07.12.2009.

22:55

Tanjević: "Efes tim za fajnal-for"

Trener Fenerbahčea Bogdan Tanjević u razgovoru za “Večernje novosti” analizirao je Efes Pilsen, narednog rivala Partizana u Evroligi.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

"Ekipa je napravljena za fajnal-for Evrolige. Nijedan stranac ne vredi manje od 1,5 miliona dolara. Ne zna se ko je bolji - da li bekovsko-krilni kvartet Tornton, Smit, Šampert i Nahbar, da li centri Kasun i Santjago, koji je poslednji meč Evrolige prevrnuo kao čarapu i za 13 minuta ubacio 17 poena Lijetuvosu, ili Rakočević, najbolji napadač u Evropi".

"Dodajte još turske reprezentativce Arslana, Tunčerija, Pekera i Gulera. Svako od njih može da reši meč. Ne bih rekao (da je prevelika gužva u timu). Trener Ataman je dobro rasporedio minutažu, tako da imaju odličnu atmosferu".

Tanjević je odao priznanje Partizanu na rezultatima.

“Neću biti neobjektivan ako kažem da Vujošević i Partizan već sezonama prave čudesa. Ne treba da se vraćamo mnogo unazad, samo pogledajte prethodna dva kola, trijumf nad prebogatim Olimpijakosom i liderom Unikahom u Malagi”.

Tanjević kaže da uzroci napretka turske klupske košarke nisu samo finansijska ulaganja.

“Značajan udeo ima i trenerski esnaf, koji sjajno radi. Takođe, skauting služba je odlično razvijena, pa je mnogo odličnih Amerikanaca evropsku karijeru počelo u Turskoj. Najbolji primer je Mekeleb, koji je posle odlične sezone u Mersinu dolaskom u Partizan napravio investiciju života. Pohađa najbolju školu košarke u Evropi, igra u Evroligi, što će mu pomoći da sledeće godine dobije ugovor karijere”.

Utakmica između Partizana i Efes Pilsena igra se u četvrtak od 20 časova i 45 minuta.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

16 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve