Nova vest
Košarka

Ponedeljak, 07.12.2009.

14:48

“Panteri” idu u Rigu po pobedu

Košarkaši FMP-a iz Železnika u utorak igraju meč trećeg kola FIBA Evročelendž kupa u Rigi, od 19.30 časova.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Meč u Letoniji dolazi u nezgodnom trenutku po košarkaše ekipe iz beogradskog predgrađa, posle bolnog poraza u Sarajevu od Bosne. Ukoliko žele da nastave sa dobrim partijama na evro sceni, „Panteri“ moraju da zaborave taj meč i pokažu karakter u vrlo važnom meču za konačan plasman u grupi.

Pobeda u Rigi praktično bi značila plasman u drugu rundu, dok bi negativan ishod dodatno zakomplikovao stanje u F grupi Evročelendž kupa.

Riga igra brzu košarku kao Bosna, sa četiri niska igrača. Trijumfom bismo gotovo obezbedili plasman u narednu fazu, ali nam ovaj meč nije važan kao onaj u subotu sa Širokim. U Beogradu je ostao Bojan Radetić zbog smrtnog slučaja, kao i Dragan Labović, kako bi se što bolje pripremio za sledeće utakmice. Nadam se da ćemo već u Letoniji obezbediti prolaz dalje”, istakao je trener FMP-a Vlade Đurović.

Na daleki put u prestonicu Letonije „Panteri“ su pošli u ponedeljak rano ujutru preko Frankfurta, a na aerodromu „Nikola Tesla“ imali su prijatno društvo. Ekspediciju tima iz Železnika ispratio je Dejan Bodiroga, koji je porodično krenuo u Sjedinjene Američke Države. Bodiroga je poželeo sreću „Panterima“ u Rigi i istakao kako veruje da će FMP prevazići krizu u regionalnom takmičenju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

6 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve