Nova vest
Košarka

Ponedeljak, 30.11.2009.

21:35

Grupa F: Beneton ubedljiv

Protivnici Crvene zvezde u grupi F Evrokupa ostvarili su učinak od dve pobede i jednog poraza u mečevima nacionalnih šampionata proteklog vikenda.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Beneton je bio više nego ubedljiv protiv Napolija sa 96:64 u osmom kolu italijanske Serije A. Šole igra sjajno u Francuskoj, a u subotu je bio bolji od Potersa sa 70:67. Jedini poraz zabeležio je Dinamo koji je bio slabiji od Evrologaša CSKA 81:73.

Beneton je zabeležio peti trijumf u italijanskom šampionatu. Tim iz Treviza savladao je u gostima Martos Napoli sa ubedljivih 96:64. Najdominantniji igrač na meču bio je Džadson valasa sa ’dabl-dabl’ učinkom os 19 poena (6/7 za dva) i 13 skokova. Najefikasniji sa 20 poena bio je Geri Nil, Sandro Nicević je ubacio 14 (7/9 za dva) i imao šest skokova, dok su Davor Kus i Jasmin Hukić ubacili po 12 poena. Najbolji u protivničkom timu bio je Dejmon Džons sa 22 poena.

Šole u Francuskoj igra veoma dobro i drugi je na tabeli sa skorom 7/2 koliko ima i Ruan. Šole je u poslednjem kolu slavio protiv Portersa 70:67, a ekipu je predvodio Samjuel Mehija sa 24 poena (8/9) za dva. Arvidas Eitutavičijus je ubacio 14, dok jer Antian Robinson imao devet poena i 12 skokova. Bolji od ostalih u protivničkom timu bili su Pape Badian sa 14 poena i devet skokova i Rašid Rajt sa 13 poena.

Dinamo Moskva ima samo jednu pobedu u ruskoj ligi, a u poslednjem kolu izgubio je od CSKa na svom terenu 81:73. Najbolji u petom porazu Moskovljana bila su dva Sergeja. Monja je ubacio 18 poena i imao deset skokova (sve u odbrani), dok je Bikov utakmicu završio sa 22 poena. ’Armejce’ su predvodili Holden i Šiškauskas sa po 17 poena. Sjajan je bio Vikrot Hrijapa sa 11 poena, deset skokova i šest asistencija.

Crvena zvezda u utorak igra meč drugog kola Evrokupa protiv Benetona u Trevizu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

0 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve