Nova vest
Košarka

Ponedeljak, 30.11.2009.

17:28

Grupa B: Unikaha ponovo izgubila

Partizanovi protivnici iz grupe B Evrolige ostvarili su u nacionalnim šampionatima polovičan učinak proteklog vikenda.

Izvor: B92, zvanični sajt

Autor:B92, zvanični sajt

Default images

Naredni protivnik ’crno-belih’, španska Unikaha, doživela je i sedmi poraz ove sezone u ACB ligi, ovaj put od favorizovane Barselone, na svom terenu rezultatom 63:57, dok su pobede zabeležili Olimpijakos, koji je savladao najvećeg rivala Panatinaikos sa 87:76, Orlean, koji je savladao Dižon sa 79:61. Najubedljiviji trijumf ostvario je Efes Pilsen, slaveći protiv Aliage sa 100:74.

Unikaha je nastavila sa lošim igrama u prvenstvu Španije, a ovaj put poraz je doživela od drugoplasirane Barselone, rezultatom 63:57. Najefikasniji u ekipi Unikahe bio je Jirži Velš sa 12 poena, a pored njega, dvocifreni učinak imao je jedino još i Džoel Frilend sa deset poena. Karlos Himenes imao je osam poena i šest skokova. Unikaha zauzima 16. poziciju sa tri pobede i sedam poraza.

U najvećem derbiju Grčke, Olimpijakos je, posle poraza od Partizana u ’Pioniru’ uspeo da pobedi Panatinaikos sa 87:76. Pobedi ekipe iz Pireja znatno je doprineo povratak Tea Papaloukasa koji je za 18 minuta u igri ubacio 20 poena, uz nepogrešiv šut za tri poena 4/4. Sjajnu partiju prikazao je i Džoš Čajldres sa 'dabl-dabl' učinkom od 19 poena i 10 skokova. Za ekipu Željka Obradovića, bivši igrač Partizana Milenko Tepić nije igrao, dok je još jedan bivši ’crno-beli’, Nikola Peković, postigao šest poena, uz tri skoka. Olimpijakos se tako izdvojio na vrhu tabele grčkog prvenstva sa skorom od 5/0.

Orlean je došao do četvte pobede u francuskom prvenstvu, savladavši Dižon u gostima sa 79:61. Sedrik Benks bio je najefikasniji sa 18 poena uz sedam skokova, a pratio ga je Rivon Kovil sa dva poena manje. Orlean zauzima osmu poziciju u prvenstvu Francuske, sa četiri pobede i pet poraza.

Najubedljiviju pobedu među timovima grupe B zabeležio je Efes Pilsen koji je u gostima savladao Aliagu sa 100:74. Čarls Smit postigao je 22 poena, Igor Rakočević 15, a Marvis Tornton je ubacio 13 poena uz čak 11 skokova. Efes Pilsen trenutno vodi u prvenstvu Turske sa šest pobeda i jednim porazom.

Lijetuvos Ritas nije igrao meč u litvanskoj ligi tokom vikenda.

Partizan u šestom kolu Evrolige gostuje u Malagi ekipi Unikahe u sredu, drugog decembra. U prvom meču koji je odigran u okviru prvog kola Španci su slavili u 'Pioniru' 72:64.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

2 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve