Nova vest
Košarka

Četvrtak, 26.11.2009.

10:16

Teodosić: "Bez padova u igri"

Igrači Olimpijakosa trenirali u "Pioniru". Miloš Teodosić i Nikola Vujčić oprezni, ali i svesni uloge favorita u meču sa Partizanom.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Košarkaši Olimpijakosa u sredu uveče odradili trening pred meč a Partizanom.Kao što je i najavljeno, tim iz Pireja igraće u Pioniru bez svog „generala“ Teodorosa Papalukasa, koji je oboleo od virusa H1N1, ali ekipa koju sa klupe vodi Panajotis Janakis je i bez njega vrlo moćan sastav koji će se boriti za Fajnal For, i domaće trofeje.

Braća Angelopulos uložili su desetine milione dolara da bi napravili još jaču ekipu koja bi se konačno domogla titule prvaka Evrope. U odsustvu najiskusnijheg igrača, Teodorosa Papaluksa, veliki teret pašće na ledja Miloša Teodosića.

Dobri odnosi velikog rivala Partizana, Crvene zvezde i Olimpijakosa, donose “dodatnu aromu” ovom meču, ali bučne tribine “Pionira” ne predstavljaju problem za plejmejkera srpske reprezentacije:

Mislim da uopšte nećemo ni razmišljati o navijačima. Pre svega ćemo se fokusirati na našu utakmicu i našu igru na prvom mestu.Ako budemo na nivou i ako ne bude pada koncentracije, možemo da dodjemo do pobede. Očekujem dobar meč”.

S druge strane, iskusni Nikola Vujčić, dolazio je u Pionir i sa Asvelom za koji je igrao kao pozajmljeni igrač Makabija, nakon toga i sa ekipom iz Tel Aviva, a sada je drugu sezonu u dresu “crvenih” iz Pireja.

Problem za ekipu Panajotisa Janakisa predstavlja činjenica da se u nedelju u dvorani “Mira i Prijateljstva” igra veliki derbi izmedju Olimpijakosa i Panatinaikosa, meč koji praktično rešava pitanje prve pozicije na tabeli do drugog duela tokom proleća u OAKA Areni:

Utakmica u Beogradu je bitna i jednima i drugima, za različite ciljeve, ali je bitna.Imamo problema, nije došao Teo Papalukas, ali to nas diže na jedan veći nivo mobilnosti pred ovaj meč. Oprezni smo, ali želimo pobedu, koja nam je važna i kao dobra uvertira za derbi u nedelju u Pireju”, rekao je Vujčić.

Olimpijakos se vraća u Atinu u petak u kasnim popodnevnim časovima redovnom linijom iz Beograda, a o značaju utakmice sa gradskim rivalom Panatinaikosom govori i činjenica da će Olimpijakos trenirati u Pioniru u petak u 12 časova.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

5 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve