Nova vest
Košarka

Utorak, 24.11.2009.

20:51

Petrović: Presudila odbrana

U prvoj utakmici grupe F košarkaškog Evrokupa Crvena zvezda je pobedila Dinamo iz Moskve rezultatom 76:67.

Izvor: B92, Beta

Autor:B92, Beta

Default images

Trener košarkaša Crvene zvezde Aco Petrović rekao je da je njegova ekipa pobedila Dinamo zahvaljujući dobroj odbrani u drugom poluvremenu.

"Kontrolisali smo igru u drugom poluvremenu. Uložili smo mnogo energije u odbranu i primili smo samo 28 poena", rekao je Petrović novinarima u Beogradu posle pobede od 76:67 u prvom kolu Grupe F.

"Bila je izuzetno teška utakmica kojom smo završili seriju započetu prošlog četvrtka protiv Partizana. Ekipi nije bilo lako da se obnovi. Imali mnogo problema sa slobodnim bacanjima, što je posledica nedostatka svežine, ali sada imamo dobar period da se oporavimo", kazao je Petrović.

Zvezdin trener rekao je da je važno što je tim pobedio sa devet razlike, jer to može da znači za eventualnu koš razliku na kraju prve faze takmičenja. Debitovao je Amerikanac Majk Tejlor, bivši NBA igrač.

"Tek posle nove godine očekujem da pokaže svoje kvalitete. Večeras je pokazao da ima energiju u odbrani i da brzo menja ritam u napadu, ali je imao i nekoliko grešaka koje su normalne za ovaj period. Jedva čekam pauzu da bih mogao sa njim da odradim pripreme kako treba", rekao je Petrović.

Trener Zvezde je pohvalio igru Vuka Radivojevića i rekao da njegov tim ipak neće više dovoditi igrače, iako je planirala da se pojača na centru.

Trener Dinama Sergej Bazarevič rekao je da njegov tim nije igrao najbolje što može.

"Znali smo da Zvezda ima tri vezane pobede, ali smo se nadali da možemo da pobedimo u gostima. Problem je bio što nismo imali dovoljno raspoloženih igrača na klupi. Dmitri Domani je, na primer, večeras igrao 33 minuta, što inače nije slučaj. Imali smo problem i u realizaciji napada, što je najviše zbog Sergeja Bikova (prvog strelca ruske lige). Radivojević je odigrao odlično za Zvezdu i postigao je ključne poene", rekao je Bazarevič.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

14 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve