Nova vest
Košarka

Ponedeljak, 23.11.2009.

19:42

EK: Porazi Zvezdinih protivnika

Protivnici Crvene zvezde u Evrokupu ovog vikenda nisu imali previše uspeha. Šole i Beneton su poraženi, dok moskovski Dinamo nije igrao tokom vikenda.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Ekipa Sergeja Bazareviča je u sredu igrala kup Rusije i pobedila je Nižni Novograd rezultatom 74:63, a na tom meču briljirao je najbolji strelac ruskog šampionata Sergej Bikov koji je postigao 31 poen. U Italiji je igrano sedmo kolo, a Beneton je u Trevizu izgubio od Klimerija sa 94:86.

Bez uspeha tokom vikenda bio je i Šole koji je u osmom kolu francuskog šampionata izgubio od Gravlena u gostima rezultatom 79:75.

Dinamo iz Moskve, koji u utorak dolazi u Pionir, veoma loše stoji u ruskoj Superligi. Tim Sergeja Bazareviča posle pet odigranih mečeva ima čak četiri poraza, ali to sigurno ne treba da zavara zahuktale ’crveno-bele’.

U sastavu tima iz Moskve je nekoliko veoma iskusnih ruskih igrača, među kojima su Aleksej Savrašenko i Sergej Monija. Prva zvezda tima je mladi Sergej Bikov koji u šampionatu Rusije prosečno beleži 24,6 poena i prvi je strelac lige.

Beneton iz Treviza je posle sedam kola u Italiji na šestom mestu sa skorom 4-3. Tim iz Treviza je u subotu na svom terećnu izgubio od Varezea, a najbolji u Benetonu na toj utakmici bio je Geri Nil sa 22 poena. U italijanskom timu su dva Hrvata – Sandro Nicević i Davor Kus, kao i Bosanac Jasmin Hukić.

Šole ima najbolji start od svih protivnika Crvene zvezde u Evrokupu. Ekipa iz istoimenog grada posle osam rundi u francuskoj ligi ima šest pobeda i dva poraza, a u subotu je bolji od njih bio Gravlen. U sastavu Šolea Antivan Robinson je postigao 21, Rendal Foker 16, a Samjuel Meija 15 poena.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

2 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve