Nova vest
Košarka

Petak, 30.10.2009.

15:27

Karadžić: Čekamo šansu iz prikrajka

Na žrebu za novu sezonu Evrokupa, košarkaši Hemofarma nisu imali puno sreće i prolaz u drugi krug tražiće u konkurenciji Valensije, Trijumfa i Le Mana.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Jak sastav grupe B sigurno će maksimalno motivisati mladi sastav Hemofarma koji će pokušati da ponovi veliki uspeh ostvaren prethodne sezone kada je ekipa Stevana Karadžića stigla do polufinala.

"Mi smo izvukli zaista jednu od najtežih grupa u ovogodišnjem Evrokupu. Blagi favoriti su sigurno Valensija i Trijumf, jer su oni izdvojili najviše sredstava za igače ove godine. Trijumf jeste slabiji u odnosu na prošlu godinu, kada su imali dosta problema sa finansijama i kada su raspustili praktično pola tim. Sada je druga priča. Trijumf je izuzetno dobro startovao sezonu u Rusiji, dobili su i favorizovani Himki i prvi su na tabeli bez poraza u tri kola," smatra trener Hemofarma Stevan Karadžić.

"Valensija nije mnogo promenila tim u odnosu na prošlu godinu, jedna je od najboljih ekipa u ACB ligi. Isti je trener i sigurno je da bih njima dao prednost u odnosu na nas i Le Man. Što se tiče Le Mana promenili su dosta igrača u odnosu na prošlu godinu i treba videti sa kakvim timom ulaze u takmičenje. Le Man i mi ćemo da tražimo šansu da iz prikrajka da napravimo neko iznenađenje i plasiramo se u sledeću rundu," realno procenjuje šanse ekipe iz Vršca Karadžić.

"Mogu da kažem da je sastav svih grupa jači nego prošle godijne. Puno timova, prvaka svojih zemlja koji su ipali iz kvalifikacija za Evroligu, čine ovo takmičenje kvalitetnijim nego prošle godine."

Bez obzira na kvalitet Evrokupa, Hemofarm ima dovoljno kvalitetnih igrača da se i ove sezone nada vrhunskim rezultatima.

"Naše ambicije su iste kao i prošle godine - da prođemo u drugi krug i izborimo još šest jakih utakmica za naš mladi tim. Prošle godine smo tako stigli do polufinala. Mi ćemo se spremati za svakog protivnika, od utakmice do utakmice. Imena uvek ne igraju i mi smo potvrdili to prošle godine, kada smo protiv favorizovanih timova odigrali jako dobro i napravili nekoliko iznenađenja," smatra Karadžić.

Poslednje pojačanje Hemofarma za novu sezonu je Slovenac Goran Jagodnik, koji je i pored značajnog igračkog staža iza sebe, mnoge iznenadio kvalitetom igara na Evropskom prvenstvu.

"Jagodnik je iznuđeno rešenje posle povrede Božovića, jer smo ostali sa samo jednom četvorkom - Mačvanom, koji takođe zbog povrede neće igrati naredne tri nedelje. Više igrača nećemo dovoditi. Trenutno me najviše brine zdravstveni bilten pred utakmicu sa Cibonom, pošto uz povređene igrače imamo i četvoricu bolesnih, sa gripom i visokom temperaturom, tako da je neizvesno u kojem ćemo sastavu igrati protiv Cibone."

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

8 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve