Nova vest
Košarka

Ponedeljak, 12.10.2009.

23:36

KLS: Prelazni rok traje do četvrtka

Vanredni prelazni rok za klubove Prve A lige u muškoj i ženskoj konkurenciji traje do četvrtka u 15 sati.

Izvor: B92, zvanični sajt

Autor:B92, zvanični sajt

Default images

Tu odluku objavila je Registraciona komisija Košarkaškog saveza Srbije (KSS) na svom veb-sajtu. Klubovi mogu, posle odigranog prvog kola, da registruju najviše četiri slobodna igrača - igrače kojima je istekao ugovor, igrače koji imaju saglasnost kluba da mogu izabrati novu sredinu, igrače koje im ustupa drugi klub ili povratnike iz inostranstva.

Klubovi koji se plasiraju u Superligu Srbije imaju pravo da u dodatnom vanrednom prelaznom roku angažuju još dva sloboda igrača nakon odigravanja poslednje utakmice u Prvoj A ligi Srbije.

Igrači koji imaju pravo nastupa i u mlađim kategorijama (rođeni 1989. i mlađi), mogu da igraju za sve selekcije novog kluba danom donošenja odluke o prelasku, uz poštovanje procedure licenciranja.

Ukupan broj licenciranih igrača u toku sezone mora biti u skladu sa limitima propisanim Registracionim pravilnikom KSS - maksimalan broj licenciranih igrača je 15 starijih od 18 godina, uz još osam igrača mladog tima (do 20 godina) i 16 košarkaša licenciranih za mlađe kategorije (juniori i kadeti).

Klubovi Prve A muške i Prve A ženske lige Srbije imaju pravo da registruju četiri igrača ili igračice, strane državljane, među koje spadaju i državljani Crne Gore i BiH.

Ukoliko registracijom za novi klub igrač probija limite određene Registracionim pravilnikom KSS, potrebno je da klub prilikom licenciranja novog igrača vrati licencu jednog od igrača kojeg zamenjuje.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

2 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve