Nova vest
Košarka

Subota, 10.10.2009.

22:50

Poraz Zvezde u 'Morači'

Košarkaši Crvene zvezde izgubili su od Budućnosti u Podgorici 71:63, u prvom kolu NLB lige.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Ekipa Ace Petrovića, koja je u ’Morači’ igrala bez povređenih Tadije Dragićevića i Marka Kešelja, odigrala je protiv Podrgoričana meč sa puno oscilacija. Zvezda je početkom drugog dela imala deset poena prednosti (41:31) zahvaljujući odlično odigranoj drugoj četvrtini, ali je u drugom delu odigrala veoma slabo i zasluženo je poražena. „Crveno-beli“ već u utorak igraju drugo kolo kada gostuju FMP-u u Železniku.

Najefikasniji u Zvezdi bio je povratnik Vuk Radivojević sa 13 poena, dok je Bugarin Filip Videnov ubacio poen manje. U domaćem sastavu bivši plej Zvezde Goran Jeretin postigao je 15, a Dragičević i Savović po 12 poena.

Zvezda je veoma loše otvorila duel, i Budućnost je od samog starta bila u prednosti. Prvih 10 minuta domaćin je dobio sa 18:10, ali onda je usledio sjajan period Zvezdine igre, ispostaviće se i jedini.

Petorka u sastavu Radivojević, Videnov, Bjelica, Kikanović i Štimac zaigrala je odlično, napravila seriju 13-0 i dobila drugi period sa ubedljivih 25:9 za osam poena prednosti na poluvremenu (35:27).

Sa dobrom igrom ’crveno-beli’ su nastavili i početkom drugog perioda kada su prvi put došli do dvocifrenog vođstva (41:31). Ipak, tada Radivojevića na pleju menja veoma loši Moris Bejli i Budućnost uz agresivnu odbranu i nekoliko grešaka Beograđana uspeva da preokrene na 47:44 dva i po minuta pre kraja treće četvrtine.

Poslednji period domaći tim takođe bolje otvara, a meč je praktično rešen šest minuta pre kraja kada je Gordić postigao trojku za najvećih 62:51. Zvezda je prišla na 62:56, imala je i tri napada da još više smanji prednost, ali nije ih iskoristila i domaći tim je slavio važnu pobedu na startu sezone.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

62 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve